Hlavní obsah

V Liberci první s posledním

, 5. prosince 2006

Česká extraliga ledního hokeje má dnes na programu další kompletní kolo. Sparta Praha se v něm pokusí vyhrát potřetí doma během pěti dnů, i když bude tentokrát hostit Kladno, s nímž v první polovině sezóny nezískala žádný bod. Karlovy Vary mají zatím stejný počet bodů jako jejich soupeř z Litvínova. Překvapení občas přináší duely aktuálně prvního a posledního celku tabulky.

Foto: www.hcbilitygri.cz

Slavící hokejisté Liberce

Článek

Liberec by však byl jistě velmi nerad, kdyby se to mělo stát právě dnes. Jeho domácí hala právě před týdnem ztratila své kouzlo, když v ní mužstvo poprvé v dlouhodobé části prohrálo. V sobotním televizním zápase to vypadalo, že by naopak mohlo přijít proherní prokletí, ovšem ve třetí třetině se podařilo domácím konečně vstřelit gól a vše se zase v dobré obrátilo. V neděli si odbyl extraligovou premiéru brankář Nedvídek a první celek tabulky neuspěl v severočeském derby. Bílí tygři však dnes opět nasadí do branky Hniličku a v obraně se budou těšit z návratu Čutty a Žabky.

Vsetín důvody k radosti nemá. V listopadu zaznamenal jedinou výhru v normální hrací době, ačkoli většinu zápasů v tomto měsíci odehrál na vlastním ledě. V posledních pěti zápasech mimo něj vstřelil dohromady pouze čtyři góly a stává se pomalu ale jistě prvním odpadlíkem v tabulce. Střeleckou nemohoucnost Vsetína by měl pomoci zlepšit nejlepší střelec nižší soutěže Říha, ale v posledním zápase se opět trefili pouze veteráni Rob a Stantien. Dlouhodobě zraněný je Hrabal, kterému tak nyní přibývají body pouze v hlasování, které má přitáhnout k extraligovému hokeji i fanynky.

Bookmakeři bwin předpokládají zcela jednoznačně, že se z výhry budou radovat domácí fandové, kteří mohou do hlediště přijít v příslušném převleku tentokrát dokonce zdarma. Na Liberec vypsali kurs 1,15. Hosté v první polovině sezóny soupeře hodně trápili, ale jejich šance na zisk alespoň jednoho bodu nejsou dnes podle bookmakerů velké. Vsadit si na neprohru Vsetína v normální hrací době lze v kursu 4,4.

Reklama