Hlavní obsah

Lille potřebuje zvítězit na San Siru

Složitý úkol má dnes před sebou francouzské Lille; chce-li postoupit musí zvítězit na San Siru s AC Milán a doufat, že AEK Atény nezískají tři body v Bruselu s Anderlechtem.

Článek

Skupina H Ligy mistrů zná prozatím jen jednoho postupujícího, tím je AC Milán. Ten sice prohrál v minulém kole v Řecku s AEK Atény, ale postup už mu neuteče ani v případě dnešní porážky s Lille. Svěřenci Carla Ancelottiho o víkendu pouze remizovali 2:2 na hřišti Cagliari a pokračují tak v neuspokojivých výsledcích i nadále. Ve zmiňovaném zápase chyběl mužstvu mozek týmu - Kaká, ale dnes je tento Brazilec připraven nastoupit. Marodka Rossoneri je ale stále velice rozsáhlá; na hřišti se dnes opět neobjeví Dida, Gattuso, Ambrosini, Favalli, Costacurta, Cafu ani Serginho. Posledním koho bylo nutno připsat na listinu zraněných je stoper Nesta, který se musí podrobit operaci ramene a svému týmu bude scházet tři měsíce. "Proti Lille chceme i přes naše absence zvítězit, jelikož si určitě potřebujeme zvednout sebevědomí a upevnit si první příčku ve skupině," řekl k dnešnímu zápasu zkušený kouč Ancelotti.

Lille nevstoupilo do letošního ročníku hlavní fáze nejprestižnější evropské soutěže vůbec špatně, ale porážka na hřišti Atén a následná pouhá domácí remíza s Anderlechtem znamená komplikace. Teoreticky dnes Lille stačí k postupu i remíza, ale to by musel Anderlecht porazit AEK a na to se Francouzi jistě spoléhat nechtějí. Na San Siru jim nepomůže kvůli zranění brankářská jednička Tony Sylva; mezi třemi tyčemi ho nahradí Gregory Malicki. "Tony je důležitý člen našeho týmu, ale věřím, že Gregory ho plnohodnotně nahradí," reagoval na zranění brankáře svého týmu trenér Claude Puel. Bohužel vážný otazník startu visí nad dalším klíčovým mužem sestavy Lille; kapitán Gregory Tafforeaumá problémy s kotníkem a v případě své neúčasti ho nahradí Milivoje Vitakič. Podle dostupných informací dnes kouč Puel zvolí rozestavení 4-5-1.

Díky velkým absencím i už jistému postupu vypsali bookmakeři na domácí poměrně vysoký kurs 2.20. Na remízu si můžete vsadit s kursem 3.20 a na vítězství Lille je kurs rovné 3.00.

Reklama