Hlavní obsah

Charlotte přivítá dalšího silného soupeře

Jeden z nejhorších letošních zápasů odehráli předevčírem basketbalisté Houstonu. Rakety si v Minnesotě nedokázaly poradit s úpornou obranou domácích a prohráli 84-90; napravit to mohou dnes na palubovce Charlotte.

Článek

Houston je letos doma téměř k neporažení, prohra v Minnesotě ale prokázala, že na hřištích soupeřů příliš suverénní není. Zatímco v předchozím utkání proti Golden State byla dvojice Ming-McGrady k neudržení a nastřílela dohromady 58 bodů, proti Minnesotě se jí vůbec nedařilo. Oba si připsali po čtrnácti bodech, přičemž úspěšnost střelby z pole měli mizerných 25%. Na pomoc sice přišli slušní trojkaři Alston s Headem, kteří dali po 16 bodech, na domácí to ale nestačilo. "Obrana vítězí a to fanoušci chtějí," řekl po utkání nejlepší hráč Minnesoty Kevin Garnett. "Možná to nebyl nejhezčí zápas, ale vyhráváme, a to je důležité, dodal Garnett, který svůj tým, který se snažil zastavit Minga s McGradym za každou cenu, popsal jako 'smečku hyen na dvou lvech'.

O totéž se dnes bezpochyby pokusí i Charlotte, které zatím prožívá další nepovedenou sezonu. Nejmladší tým NBA zatím vyhrál jen 5 z 18 zápasů. Na druhou stranu dokázal několikrát potrápit mnohem silnější tým a dokonce nad ním i zvítězit. V polovině listopadu si v San Antoniu vyšlápl na domácí Spurs; jeden z nejlepších týmů zámořské soutěže, který doma příliš často neprohrává, se před Bobcats musel sklonit po porážce 92-95. Řadu proher Charlotte potom přerušila vítězství nad Bostonem, v New Jersey a před pěti dny hráči trenéra Birkenstaffa přerušili vítěznou sérii Detroitu, nad kterým zvítězili 97-89. Radost jim ale příliš dlouho nevydržela. Ve středu doma odehráli odvetu se San Antoniem, které si na nich smlslo a vyhrálo vysoko 96-76.

Podobně by měl podle bookmakerů vypadat i dnešní zápas. Přestože je Houston hostující tým, vypsala ho společnost bwin jako favorita s kursem 1.45 a handicapem 5 bodů. Myslíte si, že domácí zabojují a připíší si další cenný skalp? Potom si vsaďte na Charlotte, kurs je 2.80.

Reklama