Hlavní obsah

Sevilla uvidí šlágr kola

Nejzajímavější souboj tohoto kola španělské ligy se odehraje v Seville. Domácí FC se s Realem Madrid utká o druhé místo, nebo možná i o vedení v soutěži.

Článek

O tom, jaké postavení budou mít oba týmy po víkendu, nerozhodne jen jejich vzájemný zápas. Dvě hodiny před ním totiž odehraje svůj zápas Barcelona a pokud doma proti San Sebastianu selže, bude utkání v Seville soubojem o první místo. Výhra 2:0 právě nad Barcelonou jako by Real nakopla po dvou klopýtnutích v řadě a od té doby už madridský tým zaváhal jen jednou; před měsícem nestačili hráči trenéra Capella na Celtu Vigo, dalších pět zápasů ale vyhráli a v tabulce se Barceloně přiblížili na rozdíl pouhého jednoho bodu. Hlavním důvodem jejich postavení jsou výkony na hřištích soupeřů. Real odehrál venku šest zápasů a hned pětkrát ukradl domácím všechny body. Zatímco ovšem výsledky mluví pro madridské, jejich výkony na hřišti fanoušky příliš ze sedadel nezvedají. Dokonce i trenér Capello připustil, že dva týdny stará výhra nad Valencií byla "velmi šťastná", a ani remízy proti Lyonu a utrápenému Dynamu Kyjev v Lize mistrů nezavdávají příznivcům klubu příčinu k radosti. Jedním z důvodů může být i počet zraněných hráčů, kteří Realu chybějí; v posledním utkání Ligy mistrů nenastoupili zranění Cannavaro, Reyes, Guti a Helguera a volno dostali i Raul s Emersonem. Kvůli trestu dnes navíc nesmí hrát záložník Diarra.

To není příliš dobrá zpráva před utkáním s mužstvem, které doma válcuje jednoho soupeře za druhým. Loňský vítěz Poháru UEFA, kterého měli možnost vidět i čeští fanoušci v zápase s Libercem, si letos ze svého stadionu vytvořil nedobytnou tvrz. Sevilla zde vyhrála všech šest svých zápasů s celkovou bilancí 15-3, je ovšem pravda, že její dosavadní soupeři nepatřili k nejsilnějším a až dnes ji čeká opravdový test. Domácí dnes na Real vyrukují se svými osvědčenými zbraněmi - vyváženou obranou, zálohou, ve které si skvěle vedou Poulsen s Renatem, i útokem, v němž řádí Kanoute s Fabianem. Seville se navíc uzdravil Jesus Navas, který by se měl vrátit do základní sestavy. Chybět budou Ivaca Dragutinovič a úplně fit nejsou ani Maresca s Martim, ani jeden ovšem nepatří ke klíčovým hráčům trenéra Juandeho Ramose.

Faktu, že hraje druhý se třetím týmem tabulky, odpovídají také kursy, které na tento duel bookmakeři vypsali. Společnost bwin považuje za mírného favorita domácí Sevillu, na kterou si můžete vsadit v kursu 2.30. Myslíte si, že si dnes Real odveze alespoň bod? Potom si vsaďte na jeho neprohru s kursem 1.49. A jestli se nemůžete rozhodnout, nevadí; můžete si počkat do začátku zápasu a potom začít sázet live.

Reklama