Hlavní obsah

PAOK si chce připsat páté vítězství v řadě

Řecký PAOK Soluň dnes přivítá na své palubovce v rámci ULEB Cupu španělský Real Madrid. Domácí jsou se čtyřmi vítězstvími na třetí příčce skupiny D, Real s 50% úspěšností ze šesti zápasů o pozici níže.

Foto: http://www.ulebcup.com

Basketbalisté Realu Madrid v utkání ULEB Cupu.

Článek

PAOK nevstoupil do letošního ročníku tohoto evropského poháru dobře, když nejdříve doma podlehl lídrovi skupiny Červené Hvězdě Bělehrad a poté i venku Realu Madrid. Ale od té doby prochází zápasy skupiny bez ztráty kytičky; svěřenci kouče Konstantinose Pilafidise porazili Dexii Mons, Eiffel Towers, Unics Kazan a minulý týden velice překvapivě uštědřili první letošní porážku Červené Hvězdě. Čím došlo k takovému nástupu formy? Odpověď je prostá - mužstvu se uzdravili Parker a Washington, kteří svými výkony táhnou PAOK od vítězství k vítězství. Dnes nebudou na palubovce chybět a určitě se pokusí vrátit Realu porážku z jeho haly.

Španělský celek minulý rok bojoval až do poslední chvíle v Eurolize o Final Four; vypadl až v semifinále s Barcelonou. Letos hraje pouze ULEB Cup, protože ho právě Barcelona vyřadila už v loňském čtvrtfinále španělského play-off. V prvním utkání této evropské soutěže podlehl dost nečekaně Eiffel Towers Den Bosch, ale možná se není až tak čemu divit, jelikož v nizozemském mužstvu hraje dokonce osm Američanů. Ve druhém kole si už ale svěřenci trenéra Joana Plazy doma s přehledem poradili se svým dnešním soupeřem. Real podal skvělý týmový výkon a především v obraně byl vynikající. Nejlepší střelec Charles Smith sice nastřílel pouhých 13 bodů, ale to jen dokazuje velké týmové pojetí hry španělského celku. Ale poté Real neuspěl v Bělehradu s Červenou Hvězdou a následně ani v Kazani. Chuť si svěřenci Joana Plazy spravili až se slabou Dexií a toto vítězství potvrdili následně i s Eiffel Towers. Právě proti mužstvo z Den Bosche podali svůj prozatímní nejlepší výkon, který byl podpořen výbornou tříbodovou střelbou.

Vyprodaná soluňská aréna jistě požene k vítězství domácí, na které si můžete u společnosti bwin vsadit s kursem 2.75. Do role favorita je pasován slavný Real Madrid, na jehož vítězství dnes experti vypsali kurs 1.45.

Reklama