Hlavní obsah

Boleslav posune dál pouze vítězství

Narozdíl od Sparty a Liberce nemusí Mladá Boleslav čekat na zaváhání svých soupeřů; postup ze 2. kola Poháru UEFA má stále ve svých rukou. K tomuto cíli jí stačí jediné - zvítězit dnes v Izraeli s Hapoel Tel Aviv.

Článek

Mladou Boleslav dnes čeká poslední zápas podzimu a to velmi důležitý. Škodováci vstoupili do hlavní fáze Poháru UEFA domácí prohrou s Panathinaikosem. Chuť si tak alespoň z části spravili na hřišti Rapidu Bukurešť, když si z horké rumunské půdy přivezli bod za remízu 1:1. Ve svém třetím vystoupení uhráli bezbrankovou remízu s Paris Saint-Germain, i když byli lepším týmem a jen díky smůle v koncovce nezvítězili. Dnes tak potřebují porazit Tel Aviv. "Letíme do Tel Avivu s jasným cílem - vyhrát a postoupit," prohlásil kouč Uhrin. "Budeme si muset dávat pozor na jejich ofenzivu, mají hodně nebezpečné útoky po křídlech. V obraně už tak silní nejsou, takže přes pozornou defenzivu a důraznou útočnou činnost by mohla vést naše cesta za postupem," osvětil dnešní taktiku lodivod Boleslavi. Ten se bude bohužel muset obejít bez svého nejlepšího střelce Luboše Pecky, který si obnovil svalové zranění. "Je to pro nás samozřejmě obrovská ztráta, co víc k tomu říct," komentoval Peckovu absenci Uhrin. V sestavě by ho měl nahradit stejně jako v posledním podzimním kole Gambrinus ligy Holub.

Hapoel Tel Aviv vstoupil do skupinové fáze Poháru UEFA stejně jako Boleslav - porážkou na hříšti Panathinaikosu. Poté si připsal bod za domácí remízu s Rapidem Bukurešť. Ve svém třetím zápase doslova šokoval vítězstvím na hřišti Paris SG, díky němuž si zajistil dobré vyhlídky na postup. Životní zápas odehrál útočník Toama, který vstřelil dvě úvodní branky svého týmu a už v 6. minutě poslal Izraelce do dvoubrankového vedení. To sice dlouho nevydrželo, ale brankou do kabin zlomil Francouze Badir. Hapoelu tak dnes stačí remíza k postupu do jarních bojů Poháru UEFA.

Podle bookmakerů je Hapoel Tel Aviv mírným favoritem utkání s kursem 1.80. Mladou Boleslav zachrání pouze vítězství, na které si můžete u společnosti bwin vsadit - kurs je 4.00 rovné.

Reklama