Hlavní obsah

Dočká se Ascoli první výhry?

Dárek k Vánocům si dnes mohou nadělit fotbalisté Ascoli. Nejhorší tým Serie A stále čeká na první letošní vítězství; dočkat se ho mohou v utkání proti Chievu.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Ukončit sedmnáct zápasů dlouho trvající trápení bez výhry je právě to, co si teď hráči Ascoli zřejmě přejí nejvíce. Poslední tým soutěže zatím dokázal uhrát pouhých šest bodů za stejný počet remíz a s jeho působením v nejvyšší italské lize to začíná být nahnuté. Mužstvu, které loni skončilo v klidných vodách středu tabulky, nyní chybí devět bodů, aby se dostalo z nebezpečného pásma sestupu. Bohužel pro trenéra Sonettiho nepůjdou jeho svěřenci do zápasu v největší pohodě. Po několika vyrovnaných zápasech totiž zavítali v týdnu na hřiště Palerma, které Ascoli deklasovalo 4:0. "Přes zimu musíme udělat velké změny," přemýšlí už o budoucnosti Sonneti. "Je jasné, že se současným týmem míříme rovnou do Serie B. Je to hodně složitá situace, ale zkusíme zakončit rok co nejlépe," dodal kouč, který dnes bude postrádat zraněného Paola Foglia a možná i Marca Delvecchia, Zanettiho, Peseho a srbského obránce Lukoviče, nad kterými visí otazník.

Dnešní utkání je pro Ascoli o to důležitější, že se střetne s dalším horkým kandidátem na sestup. Chievo se drží těsně nad pásmem sestupu jen díky tomu, že vedení ligy odečetlo Reggině jedenáct bodů. Tým trenéra Del Neriho má zatím bilanci 3-5-9, je nutno ale dodat, že v posledních týdnech patří k nejúspěšnějším mužstvům soutěže - z posledních pěti zápasů hráči Chieva vybojovali deset bodů. Není proto divu, že Del Neri nebere ohled na současné postavení v tabulce a svým hráčům věří. "Nedívám se na tabulku, nikdo by to neměl dělat. Jediná věc, na kterou se koukám, je můj tým. Na tabulku se podívám až na konci května," prohlásil trenér, jehož svěřenci dokázali například na začátku prosince jako první sebrat všechny body Livornu na jeho hřišti a před třemi dny zvítězili doma nad Regginou díky Tiribocchiho přesné trefě 3:2.

Dobrá forma hostů je dnes pasuje do role mírného papírového favorita, na kterého si můžete vsadit s kursem 2.40. Pokud si myslíte, že se oba soupeři rozejdou smírně, vsaďte si remízu v kursu 1.85. A jestli věříte, že se dnes Ascoli dočká první výhry, nevynechejte kurs 3.00 na jedničku.

Reklama