Hlavní obsah

USA i Slovensko hrají o naději

, 30. prosince 2006

Mistrovství světa v ledním hokeji hráčů do dvaceti let pokračuje nezadržitelným tempem dále. Turnaj má zatím dva očekávané suverény, když Kanada má již jistý přímý postup do semifinále a ve druhé skupině je mu po třech výhrách velmi blízko i Rusko. Ve skupině A se dnes pokusí vyhnout boji o záchranu mužstva USA a Slovenska.

Foto: čtk

Ilustrační foto.

Článek

Američané se stali nešťasnou součástí prvního dne plného překvapení. Od první třetiny prohrávali, ve třetí alespoň vyrovnali, ale nakonec inkasovali v prodloužení. Takto nalomeni nestačili následně o den později ani na zámořské kolegy. Mužstvo USA během turnaje dosud nepoznalo, jaké to je být v utkání ve vedení. Hráči jsou tak zatím na hraně největšího neúspěchu v této kategorii pro jejich zemi. Spojené státy totiž nikdy nechyběly ve čtvrtfinále a na celkově osmém místě se naposledy ocitly před osmi lety.

Slovenští mladí hokejisté naopak zatím letos věrně napodobují předchůdce z minulých let. Ti totiž v minulých dvou turnajích museli příslušnost mezi nejlepšími zachraňovat v soubojích mezi čtyřmi nejhoršími týmy turnaje. Slovensko se rozhodlo letos výrazně spolehnout na hráče z nižších severoamerických soutěží. Ti se ovšem v zápasech proti evropským soupeřům neprosadili, i když o prohře s domácím celkem rozhodla až černá pětiminutovka ve třetí třetině. Dnes a zítra se mohou hráči pokusit o vylepšení jména v utkáních se zámořskými soupeři.

Bookmakeři bwin však neočekávají, že by se tak mohlo stát a velmi vysoce favorizují USA. Na tříbodový úspěch Američanů vypsali kurs 1,22. Slovensko nestačilo na dnešního soupeře ani před dvěma roky na mistrovství světa osmnáctiletých. Na dnešní případnou a velmi potřebnou výhru našich východních sousedů si lze vsadit v kursu 8,5.

Reklama