Hlavní obsah

Utrápené New Orleans přivítá Clippers

Zdravotní problémy nepřestávají sužovat basketbalisty New Orleans. Hornets bez svých klíčových hráčů dokázali vyhrát jen čtyři z posledních 22 zápasů. Vylepší si dnes bilanci proti losangeleským Clippers?

Článek

Jestli poslední roky pronásleduje nějaký tým smůla, pak jsou to právě Hornets. Jejich tým vyhnal v roce 2005 z města hurikán Katrina; nově se rodící mužstvo přišlo o své domácí prostředí a muselo se přesunout do Oklahomy. I tak byli v loňské sezoně příjemným překvapením - bilance 38-44 sice na play off nestačila, New Orleans ale rozhodně hrálo nad očekávání dobře. Hlavním důvodem byl tah vedení klubu, které si v loňském draftu vybralo rozehrávače Chrise Paula. Právě on se stal nadějí týmu, který se před sezonou posílil o vynikajícího střelce Stojakoviče a stále nadějného pivota Tysona Chandlera. Prvně jmenovaný ale odehrál poslední zápas 24. listopadu a poté začal laborovat se zády, kvůli kterým musel podstoupit operaci. Ještě o dva týdny déle chybí David West, další z hráčů, díky kterým Hornets loni dokázali potrápit silnější soupeře. A jako by toho nebylo málo, dva dny po Štědrém dnu se zranil i Chris Paul. Bez tří důležitých pilířů základní sestavy si Hornets vedou špatně - z posledních šesti zápasů dokázali vyhrát jediný, v novém roce potom na výhru stále čekají.

Všechny tři zápasy přitom odehráli na své palubovce. Dnes odehrají čtvrtý v řadě, v němž přivítají hosty z Los Angeles. Clippers letos také zaostávají za očekáváním; tým, mnohými odborníky považovaný za černého koně soutěže, má zatím bilanci 15-19 a je na úplném dně silné Pacifické divize. Jedním z důvodů mohou být zranění - v posledním utkání nehrál rozehrávač Sam Cassell a Corey Maggette, který podle médií chce přestoupit do jiného týmu. Úplně fit nebyli v posledních týdnech ani Thomas, Mobley a Quinton Ross, ani to ale neomlouvá takové výpadky, jakým byl například poslední zápas v Atlantě. Mužstvu z Georgie znovu chyběl Josh Smith s Tyronem Luem, proti Clippers ale vyrukovali s defenzivou, která slavila úspěch. "Jsme na tom dost špatně," řekl po prohře 74-86 hvězdný Elton Brand. "Už jsem se tedy cítil i hůř, ale o moc horší už to být nemůže," dodal hráč, jehož tým má doma bilanci 12-6, zato venku bídných 3-13.

Proti oslabeným Hornets jsou Clippers přesto papírovým favoritem, na kterého bookmakeři vypsali kurs 1.33 a handicap 6.5 bodu. Myslíte si, že domácí využijí své prostředí a zvítězí? Potom si vsaďte na New Orleans, kurs na něj je 3.40.

Reklama