Hlavní obsah

Rozjetý Cleveland míří do Phoenixu

Do skvělé formy s v novém roce dostali basketbalisté Clevelandu. Kavalíři v lednu odehráli pět zápasů, ve kterých ještě neprohráli. Dnes je ovšem čeká jeden z nejtěžších možných soupeřů - Phoenix.

Článek

Už výsledky z konce loňského roku naznačovaly, že momentálně nejlepší tým Východní konference nelze podceňovat. Po výhrách nad Orlandem, Atlantou a Milwaukee sice Kavalíři prohráli v Chicagu, tato porážka je ovšem spíše nabudila. V prvním utkání nového roku porazili doma velmi silné San Antonio, potom uspěli v Bostonu a Milwaukee, o den později si potom poradili s New Jersey a v posledním utkání si v Arco Areně vyšlápli na domácí Sacramento, které porazili 108-98. Kromě tradičně vynikajícího LeBrona Jamese zářili během této vítězné šňůry především Drew Gooden s průměrem téměř dvaceti bodů a jedenácti doskoků na zápas, Larry Hughes a pivot Zydrunas Ilgauskas.

Dnes ale před Clevelandem stojí zatím asi nejtěžší úkol. Po jednodenním odpočinku se totiž představí na palubovce Phoenixu, druhého nejlepšího mužstva soutěže. Suns odstartovali letošní sezonu prachbídně, z prvních devíti zápasů jich šest prohráli. Potom se ale neuvěřitelně zvedli; od 20. listopadu odehráli 25 utkání, v nichž jen dvakrát kapitulovali. Zvláště doma jsou svěřenci kouče D'Antoniho jen těžko k poražení. Bilanci v Arizoně mají 15-3 a od té doby, co se dostali do formy, prohráli jen jednou, s Washingtonem. Příčinou je velmi silná základní pětka, která v NBA jen těžko hledá konkurenci. I když se některému z jejích hráčů nedaří, je Phoenix dost silný na to, aby ostatní, méně vyrovnané týmy udolal - především díky ofenzivě, která vyprodukuje průměrně přes 110 bodů na zápas.

Ačkoli má Cleveland skvělou formu, příliš šancí na úspěch mu dnes bookmakeři nedávají. Papírovým favoritem je Phoenix, na který si můžete vsadit s kursem 1.25 a handicapem 8.5 bodů. Myslíte si, že po Sacramentu porazí Cleveland i Phoenix? Potom si vsaďte na hosty, kurs na ně je rovných 4.00.

Reklama