Hlavní obsah

Oslabený Utah přivítá New Jersey

Dva hráči základní sestavy budou poprvé v letošní sezoně chybět Jazzmanům z Utahu. V Salt Lake City se dnes nepředstaví Andrej Kirilenko a nejlepší střelec týmu Carlos Boozer.

Článek

Zranění stála Utah úspěch v loňské sezoně, a proto se do letoška dívali fanoušci Jazz s obavami. Dlouho ale zbytečně - v listopadu sice chyběl pět zápasů trápící se Kirilenko, ovšem jinak na tom byli hráči základní sestavy zdravotně v pořádku. Minulý týden ovšem na Jazzmany dolehly dvě rány. Proti Denveru si nejprve znovu poranil kotník Kirilenko. Ten se letos stále hledá, ovšem o den později přišla ještě horší zpráva: nejlepší střelec a nejlépe doskakující hráč týmu Carlos Boozer nedohrál utkání proti New Orleans. Rentgen sice fanoušky uklidnil, nicméně dnes hráč, který před třemi dny oslavil třicáté narozeniny, nenastoupí. A jak to jeho mužstvo ovlivní mohli příznivci Utahu vidět právě v zápase proti Hornets; nováček Paul Millsap sice s patnácti body a sedmnácti doskoky Boozera slušně zastoupil, celkově se ale Jazzmanům vůbec nedařila střelba z pole, kvůli které prohráli 83-94.

Zpráva o dvou chybějících hráčích domácího týmu určitě potěšila New Jersey, které ještě před pár dny mělo problémy samo se sebou. Poté, co lékaři sdělili vedení týmu, že pivot Krstič už si letos nezahraje, přišli Nets i o Richarda Jeffersona. Jeden z pilířů New Jersey podstoupil operaci kotníku a mimo hru bude několik týdnů. Bez obou hráčů prohráli Nets první tři zápasy. A všechny smolně - hráči trenéra Lawrence Franka nejprve prohráli v Sacramentu těsně 87-88, o bod podlehli i Bojovníkům z Golden State a znovu o bod prohráli i v Los Angeles s místními Clippers. Smůlu protrhli až předevčírem v Denveru. Vedle tradičně skvělého Cartera, který Nuggets nastřílel 40 bodů, a stále vynikajícího Jasona Kidda zazářil z lavičky Bostjan Nachbar, který k výhře 112-102 přispěl 22 body.

I přes oslabení domácích považují bookmakeři Utah za favorita zápasu, na kterého si můžete vsadit s kursem 1.73 nebo handicapem 2.5 bodů. Myslíte si, že výhra v Denveru Nets nabudila a dnes si připíší další výhru? Potom si vsaďte na hosty, kurs na ně je 2.15.

Reklama