Hlavní obsah

Stoke dnes hostí Barnsley

Eurotip.cz

Duel Stoke - Barnsley dnes uzavře pětatřicáté kolo druhé nejvyšší anglické soutěže. Domácí se s přehledem drží kolem středu tabulky, zato hosté budou mít určitě problémy se záchranou - momentálně jsou třetí od konce.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Stoke odstartovalo do letošního ročníku Championship League velmi dobře a dlouhou dobu se drželo v blízkém okolí předních příček. V roce 2007 se ovšem svěřencům Tonyho Pulise nedaří. Především na domácím hřišti nedokázali ani v jednom ze čtyřech zápasů zvítězit, když si Wolves, Ipswich, Southend i Luton odvezli z Britannia Stadium bod. O prolomení této nepříjemné série se dnes pokusí konečně i Vincent Perikard, který se vrací do nominace Stoke po měsíčním výpadku zaviněném zraněním. Minulý týden ve vítězném zápase na hřišti Derby County se neobjevil ani stoper Jonathan Fortune, jehož zasáhlo virové onemocnění, ale dnes by měl být už připraven znovu zasáhnout do hry. Mimo hru je naopak stále nejlepší střelec mužstva Ricardo Fuller, který si musí odpykat zbytek čtyřzápasového trestu za nedávný incident v zápase s Lutonem.

O poznání hůře než domácí je na tom letos nováček z Barnsley. Ten si vybojoval v loňské sezoně vstupenku do druhé ligy přes baráž, ve které uspěl ve finále až na pokutové kopy se Swansea. Minulý týden si hráči Simona Daveyho připsali důležité tři body za vítězství rozdílem třídy s přímým konkurentem v boji o udržení - Hullem. O dvě branky se postaral vysoký maďarský útočník Ferenczi Istvan, který do Barnsley přišel v zimě z Zalaegerszegu, kde dokázal ve 170 zápasech nastřílet úctyhodných 144 branek. Dnes nebude na hřišti chybět, stejně jako brankář Nick Colgan, který měl podezření na svalové zranění, ale vyšetření nic nedokázala. Davey bude naopak postrádat Daniela Nardiella, který si musí odpykat zbytek třízápasového trestu.

Domácí jsou jakožto lépe postavený celek v tabulce podle bookmakerů favoritem dnešního utkání. Vsadit si na ně můžete s kursem 1.65. Remíza je oceněna hodnotou 3.35 a na výhru hostů nabízí stejná společnost kurs 4.80. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám.

Reklama