Hlavní obsah

Potvrdí Lakers v Utahu rostoucí formu?

Dvě výhry v řadě si připsali basketbalisté Los Angeles Lakers, kteří tak ukončili dlouhé čekání na vítězství. Jestli jim opravdu roste forma, to dnes na své palubovce prověří hráči Utahu.

Článek

Dva únorové týdny byly pro Phila Jacksona a jeho tým dosud nejhorším obdobím v letošní sezoně. Tým, kterému - jak se ukázalo - nyní chybí defenziva zraněného Kwamea Browna, nesobecká hra Lukea Waltona a tříbodová střelba loni vynikajícího Vladimira Radmanoviče, na přelomu ledna a února absolvoval únavné cestování po palubovkách soupeřů. Lakers si nevedli špatně, po výhře v Atlantě ale podlehli Detroitu, Torontu a Clevelandu a únava se zřejmě projevila i po návratu domů. Kobe Bryant a spol. totiž před svými diváky prohráli nebývalé tři zápasy v řadě - nejprve v Los Angeles uspěli newyorští Knicks, poté Cleveland a nakonec Portland. To už ale na Lakers bylo příliš; o dva dny později deklasovali Boston 122-96 a včera uspěli i na hřišti Golden State, který pokořili 102-85.

Dnes je ovšem čeká tvrdší oříšek. Zatímco Boston je jedním z nejslabších týmů NBA a Bojovníci se musejí vypořádávat s absencí rozehrávače Barona Davise, Utah si letos vede skvěle. Jazzmani se s Dallasem a Phoenixem dokonce přetahovali o vedení v zámořské soutěži a i když už prohrávají častěji, než na začátku sezony, stále patří mezi nejlepší týmy. To potvrdili především výsledky v posledních týdnech, kdy se museli obejít bez několika opor - a vedli si na výbornou. Na konci ledna se Utahu zranil Carlos Boozer, nejlepší střelec a nejlépe doskakující hráč týmu; bez něj odehráli Jazzmani osm zápasů s bilancí 6-2. Zranění pronásledují i Rusa Kirilenka a v posledních zápasech i Mehmeta Okura. To ale jako by hráče trenéra Sloana spíše nabudilo. V Denveru minulý týden Okur vůbec nenastoupil, navrátilec Boozer odehrál jen 12 minut a Kirilenko strávil na palubovce pouhých devět minut, než ho zranění vyřadilo ze hry. I v poslepované sestavě ale Utah dokázal zvítězit - stejně jako o den později, kdy doma bez Okura a Kirilenka deklasoval Boston 105-87. "Hráči z lavičky zahráli skvěle, jako ostatně celý rok," ocenil po utkání své svěřence kouč Sloan, který by dnes mohl Okura i Kirilenka znovu poslat na hřiště.

Vzhledem k dosavadním výsledkům a domácí formě Utahu vypsali bookmakeři jako favorita domácí tým, na který si můžete vsadit s kursem 1.32. Myslíte si, že si Lakers po Golden State poradí i s Jazzmany? Potom si vsaďte na hosty, kurs na ně je 3.45.

Reklama