Hlavní obsah

Cleveland se znovu chystá na Detroit

V reálné hře o postup do finále NBA jsou stále ještě basketbalisté Clevelandu. Cavaliers předevčírem zvládli domácí zápas a snížili stav série s Detroitem na 1-2. Budou mít i po dnešku jejich fanoušci důvod k radosti?

Článek

Kavalíři jsou ve finále Východní konference v situaci, ve které ještě nebyli. V obou předchozích duelech totiž měli - jako lepší tým v základní části - výhodu domácího prostředí, kterou náležitě využili. S Washingtonem neměli v prvním kole problémy ostatně ani venku a postoupili po čtyřech výhrách v řadě; s New Jersey sice prohráli domácí zápas za stavu 3-1 na zápasy, ovšem své první klopýtnutí před vlastními diváky napravili na palubovce soupeře, kde zvítězili jednoznačně 88-72.

Ve finálové sérii konference má ovšem výhodu domácího prostředí Detroit, letos nejlepší tým Východu. Díky tomu pochopitelně i Pistons začínali před vlastními diváky, které zatím zklamali jen jednou. I Detroit prošel prvním kolem jako nůž máslem, když Orlando vyřadili v nejkratší možné době. Proti Chicagu potom vedli už 3-0 na zápasy; Bulls se dokázali zvednout a zvítězit doma i v Detroitu, v šestém utkání ale Pistons rozhodli o svém postupu.

V sérii s Clevelandem, zdá se, by mohlo být domácí prostředí rozhodující. Oba soupeři si totiž zatím nenechali dobýt vlastní území, byť k tomu ani jednou nechybělo mnoho. Kavalíři z Clevelandu v prvních dvou utkáních na cizí palubovce statečně vzdorovali a prohráli obě těsně, shodným výsledkem 76-79. V tu chvíli začalo být zle - kdyby Pistons vyhráli i třetí zápas, bylo by pro Cleveland téměř nemožné nepříznivý stav obrátit. To se ale nestalo; především díky skvělému výkonu LeBrona Jamese, kterému chyběl doskok a asistence ke zisku triple-doublu, zvítězili Kavalíři v důležitém souboji 88-82. Radost jim ovšem poněkud zkalilo zranění rozehrávače Larryho Hughese, který dost možná dnešní zápas vynechá.

I přesto je podle bookmakerů mírným favoritem zápasu znovu Cleveland, na nějž si můžete vsadit s kursem 1.87. Myslíte si, že Detroit dokáže jako první uspět i na hřišti soupeře? Potom si vsaďte na hosty, kurs je 1.95.

Reklama