Hlavní obsah

Mexiko změří síly s outsiderem z Kuby

Dnešní fotbalová nabídka je sice dosti chudá, ale přesto skýtá několik zajímavých utkání. Mezi ně se jistě řadí souboj Mexika s Kubou v rámci mistrovství CONCACAF, které se hraje každý lichý rok pod názvem Gold Cup.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Letošní turnaj, který je obdobou evropského EURA, hostí poslední vítěz - USA. Mexiko s Kubou byly losem zařazeni do skupiny C po boku Panamy a Hondurasu. Na první pohled se jedná o snadnou cestu pro Mexiko, ale pozor; Panama skončila na posledním Gold Cupu až ve finále, kde nestačila na pokutové kopy na USA a Honduras vypadl s pozdějším vítězem v semifinále.

I proto je dnešní zápas pro Mexičany velmi důležitý, tříbodový úspěch s Kubou bude pravděpodobně základní podmínka postupu ze skupiny. Toho si je jistě vědom i nový trenér na lavičce Mexičanů Hugo Sanchez, který si dnes odbude oficiální premiéru. V jeho výběru nechybí stuttgartské duo Ricardo Osorio - Pavel Pardo, které má po oslavách titulu v bundeslize.

Evropskou kopanou budou v Americe dále hájit obránce Carlos Salcido z PSV Eindhoven nebo Nery Castillo z řeckého Olimpiakosu. Na soupisce nechybí ani asi nejznámější mexický fotbalista současnosti - Rafael Márquez. Ten ale momentálně není ještě s týmem, jelikož jeho Barcelona stále bojuje o titul v Primera Division a jeho start je tak možný až v případném semifinále. Sílu Mexika budou doplňovat i další skvělí hráči jako nestárnoucí duo Jared Borgetti - Cuauhtemoc Blanco.

Dnes budou mít proti jednoho z největších outsiderů celého šampionátu. Mužstvo Kuby se dokázalo na závěrečný turnaj kvalifikovat stejně jako před dvěma lety. Jeho následné účinkování bylo dosti slabé - Kubánci ve skupině podlehli USA, Kanadě i Kostarice. Podobné proroctví mají i letos. Ale není se čemu divit, na šampionát přicestovali až jako poslední - ve středu. V jejich výběru jsou pouze hráči z domácí soutěže, která postrádá kvalitu, což potvrdili na přípravném Caribbean Cupu, kde skončili mezi slabou konkurencí třetí s pouhým jedním vítězstvím.

V roli jasného favorita vstoupí do zápasu zkušení Mexičané. Na vítězství svěřenců Huga Sancheze vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.18. Myslíte si, že Kuba překvapí a na Giants stadionu v New Yourku uhraje s Mexikem alespoň bod, pak si na to vsaďte - kurs je 3.78. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama