Hlavní obsah

Katalánské derby může rozhodnout o titulu

Eurotip.cz

Už dnes může být znám ve Španělsku mistr zdejší nejvyšší fotbalové soutěže. Prohraje-li FC Barcelona na Nou Campu se svým městským rivalem Espaňolem, a zároveň Real Madrid zvítězí v Zaragoze, pak je vše jasné - trofej pro vítěze Primera Division pozvednou nad hlavu hráči Bílého baletu.

Článek

Na druhou stranu mají dnes červenomodří zajímavou šanci, Real totiž nečeká vůbec lehký zápas a určitě může klopýtnout. Pakliže svěřenci Franka Rijkaarda zvítězí a Real klopýtne, dostanou se kolo před koncem na čelo tabulky - budou mít vše ve svých rukou. „Soutěž se blíží ke konci. Real má velkou výhodu, ale není nic ztraceno. Toto kolo bude velmi důležité,“ řekl lodivod Barcy.

V poslední době se navíc barcelonským daří; 14 dní před reprezentační přestávkou zvítězili vysoko 6:0 na hřišti Atletika Madrid, což následně potvrdili vítězstvím 1:0 doma s Getafe, střelecky se prosadil Ronaldinho. O podobný výsledek se dnes pokusí v derby. „Musíme tvrdě pracovat a zvítězit. Derby jsou vždy nevyzpytatelná a dnes tomu nebude jinak,“ dodal kouč Rijkaard, který už může počítat i s Mexičanem Rafaelem Marquezem.

Espaňol navíc letos hraje nadmíru dobře. Měl vynikající únor, kdy v Primera Division ze čtyř zápasů třikrát vyhrál. V posledních měsících se sice jejich sbírka bodů už moc nerozrostla, ale na vině byla i účast v Poháru UEFA, ve kterém svěřenci kouče Ernesta Valverdeho dokráčeli až do finále. Těsně před reprezentační pauzou navíc uspěli i v domácí soutěži - 1:0 vyhráli na půdě Huelvy.

Dnes je čeká největší rival - FC Barcelona. „My jsme Barcelonu neporazili a Nou Campu už 25 let a myslím, že je dnes ten pravý čas tuto statistiku změnit. Je to derby a pro nás důležitý zápas, chceme na Nou Campu zvítězit,“ řekl španělský internacionál Luis Garcia. Trenér Valverde dnes bude mít konečně k dispozici několik marodů; zpět se vrací kamerunský brankář Carlos Kameni, záložníci Jonatas a Rufete, a obránce Juan Velasco. Karetní trest si musí odpykat Maročan Moha.

Bookmakeři sázkové společnosti bwin dnes jasně favorizují obhájce trofeje, na jehož vítězství je vypsán kurs 1.20. Pokud si myslíte, že se o vítězi nerozhodne, pak zkuste remízu s kursem 5.65. A kdo věří, že Espaňol porazí favorizované domácí si může vsadit s kursem 11.00 rovných.

Reklama