Hlavní obsah

Jedenadvacítku čekají nevyzpytatelní Srbové

Eurotip.cz

Nad očekávání vstoupila do závěrečného turnaje ME hráčů do 21 let v Nizozemsku česká reprezentace. I když byla před úvodním soubojem s Anglií pasována do role velkého outsidera, tak sahala po vítězství. Přesto je bezbrankový výsledek určitě úspěchem a dobrým základem, na kterém se dá stavět. Potvrdit ho, se dnes svěřenci trenéra Ladislava Škorpila pokusí proti Srbsku.

Článek

Český výběr přes úvodní úspěch zůstává i díky vítězství Srbů s Itálií asi největším outsiderem skupiny. Dokáže-li však udržet svou výkonnost, kterou se prezentoval v pondělí, pak má jistě šanci postoupit ze skupiny, nebo se alespoň kvalifikovat na Olympijské hry. K postupu do Pekingu může totiž stačit i třetí příčka ve skupině, protože Anglie se jich i přes umístění na postupovém místě nebude účastnit.

Důležitý krok mohou česká lvíčata udělat dnes v zápase se Srbskem. „Určitě respektujeme sílu soupeře, ale nesmíme se ho bát, i když jsme s ním v přípravě prohráli,“ řekl kouč Škorpil, kterému kvůli zranění v prvním utkání vypal z kádru další fotbalista. Daniel Kolář odskákal souboj s protihráčem těžkým výronem kotníku a zítra odcestuje domů. O ofenzivní snažení se tak budou muset starat jiní hráči, kteří budou jistě chtít vylepšit svou střeleckou mizérii. „Jdeme na vítězství a já chci dát gól. Ale když ho dá někdo jiný, tak mi to vadit nebude,“ řekl možná nejlepší hráč v českém dresu z úvodního zápasu - František Rajtoral, který letos v Gambrinus lize nastřílel za ostravský Baník 8 branek.

Jak sám říká, svůj gólový úspěch chce rozšířit dnes za reprezentaci v zápase se Srbskem. To teprve před necelým rokem odehrálo první oficiální zápas v historii samostatného státu. Shodou okolností to byl přátelský souboj právě s českou jedenadvacítkou, který jedinou brankou zápasu rozhodl Dragan Mrdja.

Ten dnes nebude chybět v základní sestavě narozdíl od asi největší hvězdy týmu, záložníka CSKA Moskva Miloše Krasiče, který si v zápase s Itálií poranil stehenní sval a pravděpodobně si už na turnaji nezahraje. Přesto mají Srbové stále skvělí týmu - 5 hráčů už dokonce nakouklo do seniorské reprezentace, na kterou nedávno nestačila v přátelském utkání ani ta naše. Dnes se navíc hráči z balkánského poloostrova budou moci opět spolehnout na fanoušky, kterých je v Nizozemsku opravdu velké množství. „Srbové budou mít domácí prostředí. Když tady hráli v pondělí s Itálií a dali gól, tak řvalo tři čtvrtě stadionu. A na náš zápasy dorazí ještě další,“ komentoval tento fakt český trenér Škorpil.

Podle bookmakerů společnosti bwin nemá utkání jasného favorite, na český výběr totiž vypsali stejný kurs jako na ten srbský 2.50. Remízu si můžete vsadit s kursem 3.20.

Reklama