Hlavní obsah

V s-Hertogenbosch bude dnes k vidění souboj dvou hráček z Top 10

Momentálně nejmladší tenistkou mezi desítkou nejlepších na světě je devatenáctiletá Srbka Ana Ivanovičová. Důkazem její životní formy může být finále Roland Garros, což jistě bude chtít potvrdit i na trávě. V přípravě na Wimbledon dnes změří síly se světovou desítkou, Danielou Hantuchovou.

Článek

Ve vzájemném duelu se tyto hráčky na okruhu WTA doposud nikdy nesetkaly. Je tomu tak především díky mládí Ivanovičové, která toho prozatím moc nenahrála. Přesto se už dokázala probojovat mezi nejlepší tenistky světa a do této skupiny jistě patří právem. Jak už bylo zmíněno výše, na uplynulém Roland Garros dokráčela až do finále, kde ji zastavila na pařížské antuce „neporazitelná“ a zároveň momentální královna ženského tenisu - Heninová.

Celkově letos Ivanovičová odehrála 41 zápasů, což je jistě velká porce, ale není se čemu divit, když se vyhrává, tak zápasy naskakují rychleji - proher má letos pouze 10. Na svém kontě má už několik turnajových prvenství, to poslední a prozatím jediné v letošní sezoně vybojovala v Berlíně. Blízko dalšímu byla kromě zmiňovaného French Open také v Tokyu, kde rovněž prohrála až ve finále. Semifinálovou účastí ozdobila podnik na Amelia Island.

Na trávě letos odehrála první zápas předevčírem v s-Hertogenbosch a na zelený povrch vstoupila dobře - hladce ve dvou setech přehrála Řekyni Daniilidovou. Zápas to byl druhého kola, nýbrž Ivanovičová jakožto turnajová dvojka měla na úvod volný los.

Dnes ji čeká o poznání kvalitnější soupeřka - Daniela Hantuchová. Slovenka letos nehraje vůbec špatně, díky čemuž se od začátku roku posunula žebříčkem hned o 7 příček výše. Značně se tak přiblížila svému maximu - 5. místu, kterého dosáhla na začátku roku 2003. Na svém kontě má letos dokonce jeden turnajový triumf, na který dosáhla na prestižním podniku v Indian Wells. Do semifinále prošla v Doha a Římě.

Turnajový kolotoč se nyní točí na trávě, což není pro rodačku z Popradu zrovna nejoblíbenější povrch, přesto se ji na něm prozatím daří. V s-Hertogenbosch startuje jako pátá nasazená, což doposud jen potvrzuje. Cestou do dnešního čtvrtfinále zdolala nejdříve v poměru 6-2 6-1 Olgu Poutchkovou a následně i díky skreči soupeřky přešla přes Meghann Shaughnessyovou.

Myslíte si, že dnes Ivanovičová potvrdí svou formu? Pak využijte sázky na Srbku, kterou bookmakeři společnosti bwin favorizují s kursem 1.17. Daniela Hantuchová letos patří ke špičce ženského tenisu a dnes není rozhodně bez šance. U bwin si na Slovenku vsadíte s kursem 3.88.

Reklama