Hlavní obsah

Francouzské finále v Newportu

Wimbledon sice už skončil před týdnem, přesto se na trávě pokračuje v Newportu. Na podniku s dotací 416 000 dolarů zbývá odehrát poslední zápas, ve kterém se střetnou dva Francouzi - Nicolas Mahut a Fabrice Santoro.

Článek

Ve vzájemném duelu se oba hráči prozatím na okruhu ATP nesetkali. Hůře postaveným hráčem v žebříčku je o deset let mladší Mahut, jemuž v tuto chvíli náleží 83. příčka. Přesto byl letos už jednou blízko svému prvnímu triumfu na podniku ATP. Po celou sezonu nevýrazný Francouz totiž na trávě září.

Na turnaji Queen's Club v Londýně se probojoval dokonce až do finále, kde nestačil na Američana Roddicka. Na Wimbledonu následně prošel hladce kvalifikací, v prvním kole vyřadil svého krajana Clementa, ale na dalšího francouzského rodáka - Gasqueta - už následně nestačil. Chuť si tak momentálně vylepšuje v Newportu, kde dnes bude bojovat o svou první trofej.

V cestě za ní mu stojí zkušený Fabrice Santoro, který je v tuto chvíli 68. hráčem světa. Rodák z Tahiti letos hraje stejně jako v těch předešlých ročnících dost průměrně, o čemž hovoří i zápasová bilance - 12 vítězství a 11 porážek. Jeho kariéra se blíží ke konci a s největší pravděpodobností už nikdy nevylepší své historicky nejlepší postavení v žebříčku ATP - 6. srpna roku 2001 byl na 17. příčce.

Přesto se letos dokázal na podnicích v Dubaii a Chennai probojovat do čtvrtfinále. V poslední době startuje i na challengerech. Jeden z nich dokonce vyhrál, stalo se tak v italském Bergamu. V poslední době však vždy končil hned na úvod turnajů. Na French Open vypadl v prvním kole s Chelou, Wimbledon opustil o zápas dále s Kieferem. V rozhodně lepší světle se jeví v Newportu a rád by jistě rozšířil svou sbírku turnajových vítězství na pět.

Favoritem je dnes podle bookmakerů společnosti bwin vysoký Mahut, vsadit si na něj můžete s kursem 1.48. Fabrice Santoro je velmi nepříjemný hráč, který jako jeden z mála tenistů hraje kromě obouručního beckhendu také obouruční forhand a dnes není rozhodně bez šance. U bwin si na zkušenost vsadíte s kursem 2.29.

Reklama