Hlavní obsah

Rozjetí Yankees míří do Kansasu

Ve skvělé formě se o víkendu představili baseballisté New York Yankees. Nejbohatší tým ligy v posledních třech zápasech zesměšnili Tampu a dnes se v tom chystají pokračovat proti dalšímu slabému týmu - Kansasu.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Yankees dělají svému majiteli v posledních dnech radost. Tým s rozpočtem, který by uživil tři průměrná mužstva, se letos dlouho trápil a vůbec nepřipomínal klub s nejslavnější historií v soutěži. V jeho středu sice víc než kdy jindy září hvězda Alexe Rodrigueze, ale jeho přeplácení spoluhráči měsíce zaostávali za očekáváním. Před pauzou na Zápas hvězd se ale konečně Yankees začali zvedat a i po přestávce to s jejich útokem na play off vypadá konečně slibně. Stále sice zaostávají za Bostonem, ale za své výkony se konečně nemusí stydět. V první sérii druhé části sezony porazili Tampu 3-1 na zápasy, poté stejným poměrem porazili doma Toronto a v minulých dnech si znovu poradili s Tampou. A to ne ledasjakým způsobem; po úvodní prohře 4-14 zvítězili v sobotu 7-3 a 17-5 a vynikající víkend završili v neděli těžko uvěřitelným výsledkem 21-4. V podobnou formu útoku dnes určitě doufá zkušený nadhazovač Roger Clemens, kterého Yankees pošlou na kopec. Veterán má totiž bilanci 2-4 a na vítězství čeká už tři týdny poté, co si pálkaři dvakrát doběhli pro jediný bod.

Podobnou formu jako pálkaři Yankees mají ale kupodivu i jejich dnešní soupeři. Kansas rozhodně nepatří mezi kandidáty na play off, v posledních zápasech ale dokázali své protivníky pěkně potrápit. Všechno to začalo minulé úterý nečekaným vítězstvím 9-3 na půdě silného Bostonu. Den nato Royals dokázali znovu uspět, tentokrát 6-5, a čekala je další velmi těžká série utkání. I v Detroitu ale Kansas nepříjemně kousal. Útok, vedený nováčkem Billym Butlerem, si ve městě automobilů doběhl ve třech zápasech celkem pro 23 bodů a po výsledcích 10-2, 8-10 a 5-2 nečekaně zvítězil i v této sérii. Právě silná pálka v jednom z těchto utkání zachránila Odalise Pereze, dnešního nadhazovače Royals. Perez v Bostonu vydržel pouhých pět směn, během nichž dovolil Red Sox pětkrát skórovat. Kansas ale během této doby doběhl na domácí metu šestkrát, a rodák z Dominikánské republiky si tak připsal letošní teprve páté vítězství. Dnes Pereze čeká znovu těžký úkol. O síle Yankees se už nadhazovač Royals mohl přesvědčit v jediném zápase své kariéry, který proti nim odehrál; na kopci nevzdržel ani pět směn a Yankees si během této doby doběhli pro osm bodů.

Kansas dnes sice hraje doma, jasným favoritem zápasu je ale podle bookmakerů hostující tým, na který vypsali kurs 1.53. Myslíte si, že si Royals poradí s Clemensem a znovu zvítězí? Potom si vsaďte na Kansas, kurs je 2.55.

Reklama