Hlavní obsah

Monaco hraje o finále s Verdascem

Eurotip.cz

Už pouze tři zápasy zbývá odehrát na tenisovém turnaji v Kitzbühelu. Do semifinále se kromě Argentince Calleriho probojoval i jeho krajan Juan Monaco, který dnes bude bojovat o finále s Fernandem Verdascem ze Španělska.

Foto: imholzsport.ch

Ilustrační foto - tenis.

Článek

Dnes to bude celkově už jejich 5 souboj; ve třech duelech se radoval Monaco, Verdasco Argentince porazil pouze před dvěma lety na koberci v Petrohradě. Naposledy se potkali před rokem na Roland Garros a to hned ve druhém kole.

Verdasco má letos rozhodně co napravovat. Momentálně 41. hráč světa totiž zdaleka nezáří tak jako loni. Na svém kontě má pouze dva turnajové miniúspěchy - na úvod roku si v Las Vegas zahrál čtvrtfinále a stejně daleko se dostal i před týdnem ve Stuttgartu. Dalším výsledkem, který stojí za zmínku, je jistě osmifinále na Roland Garros, kde vypadl se silným Djokovičem. O kolo dříve se loučil s Wimbledonem, tam nestačil na Američana Roddicka.

Rodák z Madridu nechyběl před 14 dny na turnaji ve švédském Bastadu, ale jeho účinkování nebylo dlouhé - ve druhém kole podlehl domácím Soderlingovi. Před týdnem, jak už bylo zmíněno, se mu dařilo lépe. Ve Stuttgartu, kde tradičně podává dobré výkony, porazil domácího Floriana Mayera, dále svého krajana Davida Ferrera a vypadl až s dobře hrajícím Juanem Ignaciem Chelou.

Soupeřem Španěla dnes bude Juan Monaco. Ten je momentálně v žebříčku ATP o 9 pozic výše, a navíc už dokázal letos na okruhu ATP triumfovat a to dokonce dvakrát. Vyhrál na domácím mítinku v Buenos Aires a také poslední prověrku před French Open v rakouském Poertschachu. Mezi jeho další letošní úspěchy patří čtvrtfinále v Aucklandu, stejně se mu ještě vedlo v Costa Do Sauipe a Houstonu. V Paříži ho zastavil až v osmifinále krajan Caňas.

Od té doby žádný výrazný úspěch nezaznamenal, v lepším světle se předvedl až před týdnem ve Stuttgartu, ale na Nadala ve čtvrtfinále nestačil. Krátký už však nebyl ve čtvrtfinále probíhajícího podniku na jiného hráče z Top 10 - s Robredem si poradil ve třech setech.

Postavení v žebříčku i poslední výsledky hovoří lehce pro Monaca, jemuž věří i bookmakeři světové jedničky, u níž si tak na něj můžete vsadit s kursem 1.57. Jste-li názoru, že Španěl naopak Španěl proklouzne do svého celkově třetího finále podniku ATP v kariéře, pak si vsaďte u bwin právě na něj - kurs je 2.10.

Reklama