Hlavní obsah

Dortmund přivítá v předehrávce Brémy

Tradiční páteční bundesligový zápas dnes v nabídce nechybí. Páté kolo nejvyšší německé soutěže otevře souboj v Signal Iduna Parku, domácím stánku Borussie Dortmund, která přivítá jeden z nejlepších celků ligy - Werder Brémy.

Článek

Borussia Dortmund skončila v loňském ročníku bundesligy v jejím přesném středu, tedy 9. příčce. V létě však slušně posílila a její cíle jsou letos vyšší. Šestinásobného německého mistra posílili brankář Marc Ziegler, obránce Robert Kovač, záložníci Jakub Blaszczykowski, Giovanni Federico a útočníci Mladen Petrič s Diegem Klimowiczem. Dost hráčů však i odešlo, což se jasně projevilo na úvodu letošního ročníku, když Dortmund prohrál dva zápasy v řadě, v nichž inkasoval hned sedm branek.

Borussia má však velký potenciál, což následně potvrdila doma s Chotěbuzí, kterou porazila rozdílem třídy - střelecky se dvakrát prosadil Argentinec s polskými předky Diego Klimowicz, který v létě přišel z Wolfsburgu. Týden poté si Schwarzgelben připsali tři body i v Roztoku, když jedinou branku zápasu vstřelil Giovanni Federico, jenž přišel z Karlsruhe.

„Ve čtyřech úvodních zápasech jsme ukázali dvě tváře. Po vítězství s Chotěbuzí jsme si zvedli sebevědomí a nyní můžeme s Brémamy ukázat, jakým směrem chceme jít,“ konstatoval sportovní ředitel klubu Michael Zorc. Trenér Thomas Doll sdílí jeho myšlenky, i když dnes nemůže počítat s Nelsonem Valdezem a brankářem Romanem Weidenfellerem. Otazník startu navíc visí nad duem Dede - Philipp Degen.

Na druhé straně barikády dnes bude stát celek Werderu Brémy, který skončil v loňském ročníku bundesligy na třetí příčce a zajistil si tak účast ve 3. předkole Ligy mistrů. To zvládli svěřenci Thomase Schaafa proti Dinamu Záhřeb úspěšně a už v úterý je čeká souboj s Realem Madrid.

V bundeslize se jim rovněž nedařilo doposud špatně. Jejich účinkování v novém ročníku je podobné tomu dortmundskému. V úvodním kole Schaafovi muži remizovali 2:2 v Bochumy, což se nedá považovat za moc velký úspěch. Stále to však bylo lepší než následné utkání s Bayernem Mnichov, v němž Brémy utrpěly před očima vlastních fanoušků debakl 0:4. Schaafovi svěřence však tato porážka nikterak nepoznamenala, následně totiž porazili jak Norimberk, tak i v posledním hraném kole Frankfurt.

Už od úvodu sezony má kouč Werderu velké problémy se sestavou, čemuž se nevyhne ani dnes. Odpočívat po reprezentačních utkáních bude Diego, zranění jsou navíc stále Torsten Frings, Tim Borowski, Carlos Alberto, Aaron Hunt a Clemens Fritz. Jediným pozitivem v tomto směru je pouze zlepšený stav Patricka Owomoyely, který do dnešního zápasu už pravděpodobně nastoupí.

Utkání nemá podle bookmakerů společnosti bwin favorita, na domácí i hosty si můžete vsadit s jednotným kursem 2.55. Reálně se rozhodně jeví nerozhodný výsledek, který je ohodnocen kursem 3.20.

Reklama