Hlavní obsah

Plzeň zatím venku tápe

Pět zápasů dnes nabízí česká extraliga ledního hokeje. První týmy tabulky budou mít dobrou šanci si upevnit své postavení, protože hrají doma. České Budějovice hostí poslední Kladno a Karlovy Vary přivítají soupeře z druhé strany republiky v podobě Vítkovic. Pražští zástupci naopak vyráží na cesty. Celý program však dnes otevře duel Třince s Plzní.

Článek

Domácí tým odehrál již osm zápasů a získal stejný počet bodů, což jistě jeho představy nenaplňuje. Třinec měl trochu smůlu na pořadí utkání, protože sice začínal doma, ale v dalších sedmi duelech se vlastnímu publiku představil již pouze dvakrát. Polovina všech jeho zápasů dospěla do samostatných nájezdů, v nichž se mu podařilo zvítězit až na čtvrtý pokus v úterní předehrávce. Třinci se poprvé velmi dobře vydařil zápas až v šestém kole, když přesně před týdnem dokázal soupeře deklasovat. Po dvou třetinách ale zmíněné utkání nedochytal brankář Čechmánek a v nedělním venkovním duelu vydržel v brance jenom o pět minut déle. Podobně jako v úterý nastoupí tedy nejspíše v brance Třince Vojtek.

Plzeň zřejmě také nasadí náhradního gólmana místo Málka, který zatím na začátku sezóny trpí za propustnou obranou a je s úspěšností zásahů pod 90 %. Hosté mají odehraných sedm zápasů a pouze dva z nich skončily v normální hrací době. Plzeň však zatím sbírá body výhradně přes samostatné nájezdy a prodloužení. Venku se jí ovšem nedaří ani toto, protože bez bodu odjela z návštěvy u nyní vedoucích klubů a jediné neúspěšné nájezdy si připsala na ledě nováčka soutěže. Z hlediska postavení v tabulce a získaných bodů na tom není Plzeň opticky špatně. Je ovšem nepředstavitelné, že by se jí po letech mohlo podařit prosadit do play off bez tříbodové výhry v normální hrací době. Dnes jí budou chybět Adamský a nejspíše i Kracík.

Bookmakeři bwin favorizují úterním úspěchem nabuzený domácí tým před odpočinutými hosty. Na výhru Třince v normální hrací době vypsali kurs 1,95 . Plzeň zatím venku vstřelila ve třech utkáních čtyři branky a dnes si lze na její první tříbodový úspěch vsadit v kursu 3,0 . Pokud někoho láká k sázce fakt, že se potkávají dva týmy, které dohromady přivedly v normální hrací době k remíze v součtu dvě třetiny zápasů, může si na nerozhodný výsledek vsadit v kursu 4,25 .

Reklama