Hlavní obsah

Manchester United přivítá Wigan

Eurotip.cz

Manchester, momentálně druhý celek Premier League, by dnes rád prodloužil svou vítěznou sérii na šest zápasů. V těch předchozích navíc obrana United udržela vždy čisté konto. Wiganu sice patří 12. pozice, ale proti mužstvům z „velké čtyřky“ ještě nezískal ani bod.

Článek

Domácí nevykročili do úvodu sezony zrovna pravou nohou, ale nyní ukazují svou sílu a od srpnové porážky s Manchesterem City všechny zápasy vyhráli. Naposled zvítězili Rudí ďáblové v Birminghamu 1:0, když se poprvé v sezoně trefila portugalská hvězda Cristiano Ronaldo.

„Myslím, že v prvním poločase byl Birmingham lepší. Letos to byl pro nás nejtěžší zápas. Soupeř byl hodně nepříjemný, ale ve druhém poločase jsme se zlepšili po všech stránkách,“ dodal po utkání trenér Ferguson.

V úterním zápase Ligy mistrů sice porazili United doma AS Řím 1:0, ale zranil se jim záložník Michael Carrick, který utrpěl frakturu lokte a bude chybět až 6 týdnů. Další záložník Owen Hargreaves zůstává na listině zraněných kvůli poraněným kolenním šlachám. Střední záložník Darren Fletecher nebude opět k dispozici, a tak jeho místo zaujme John O´Shea, který proti Římu hrál na postu obránce. Gólmana Van der Sara trápí poraněný prst, tudíž si znovu zachytá polský náhradník Kuszczak.

Ve svou šanci na start v základní sestavě doufá Luis Saha. „Stále na sobě pracuji a čekám na šanci. Je to velmi složité, když se vyléčíte a v zápětí vás postihne další zranění,“ konstatoval francouzský forvard, který to má v konkurenci Wayna Rooneyho a Carlose Teveze velmi těžké.

Svěřencům kouče Chrise Hutchingse úvodní zápas v Evertonu příliš nevyšel a Wigan prohrál 1:2. Ve dvou následujících utkáních však Latics získali 6 důležitých bodů za domácí výhry proti Middlesbrough a Sunderlandu. Od té doby však hosté ani jednou nevyhráli - naposledy podlehli doma Liverpoolu 0:1.

„Těší mě náš výkon, ale mrzí mě výsledek. Můžeme si ze zápasu vzít to pozitivní. Soupeř si zaslouží pochvalu za to, jak změnil způsob své hry, aby získal tři body,“ dodal po utkání trenér Hutchings.

Záložník Denny Landzaat musel kvůli zranění oka třikrát sedět jenom na lavičce, ale dnes by měl být připraven. Dalším uzdraveným středopolařem je Antonio Valencia. Proti Liverpoolu si odbyl debut mladý obránce Ryan Taylor a i v dnešním duelu by měl dostat příležitost. Zkušený útočník Emile Heskey stále léčí poraněný nárt a nejistý je start ofenzivně laděného Antoine Sibierskiho.

Podle sázkové kanceláře bwin je jasným favoritem domácí Manchester United s kursem na výhru 1.20. Bookmakeři naopak vůbec nevěří ve vítězství Wiganu, na který vypsali kurs 11.00 rovných a na remízu je kurs 5.75.

Reklama