Hlavní obsah

Gambrinus liga očima Luďka Zelenky

Eurotip.cz

Jediná výhra hostů by se měla urodit v nadcházejícím kole Gambrinus ligy. Tvrdí to útočník Jablonce Luděk Zelenka, který pro Eurotip.cz deváté kolo nejvyšší soutěže okomentoval.

Článek

Zlín se před týdnem stal smutným aktérem nejzajímavější fotbalové podívané. Slavia ho totiž na Strahově vyprovodila 7:1. Nyní se ale domácí musí rychle sebrat: čeká je totiž Olomouc, které se v posledních týdnech daří. "Zlín měl dobrej start. Teď sice dostal nařezáno na Slavii, ale myslím si, že to je taková ta správná rána. Že je lepší takhle dostat a třikrát pak vyhrát, než být lepší ve třech zápasech, který dopadnou nerozhodně. Řekl bych, že je to spíš zocelí, že spadnou na zem a budou lepší. Olomouci se teď daří, vyhrála těžký zápasy v Ostravě a doma s Libercem, ale ve Zlíně to bude mít těžký. Věřím Zlínu, vidím to na jedničku, přinejlepším remízu," říká Luděk Zelenka.

Liberec na tom není tak špatně, jako před dvěma týdny, kdy byl stále bez vítězství. V posledním kole ale nestačil právě na Olomouc a nyní od něj fanoušci očekávají tři body. Na sever Čech totiž míří podceňované Kladno. "Kladno hraje - pro mě překvapivě - poměrně dobře, klobouk dolů před tím, jak to tam Jarda Šilhavý zvládá, s tím kádrem, co má. Myslím si ale, že Liberec vyhraje. Má nůž na krku a sílu na to, aby to zvládl, určitě má. Myslím si, že i docela dobře hrajou, viděl jsem je v pár domácích zápasech, ve kterých neuspěli. Takže věřím, že s Kladnem to protrhnou a vyhrajou," tipuje výhru Liberce útočník.

Podobně jako Liberec, i Bohemians se v předminulém kole dočkali prvního vítězství. Po výhře nad Slavií ale Klokani prohráli v Mladé Boleslavi, což se nyní pokusí odčinit proti Českým Budějovicím. "To je těžkej zápas. Budějovice sice naposled vyhrály, ale nepřesvědčily, osobně jim moc nevěřím. Bohemce pomohl zápas se Slavií a teď hrajou zase doma... podle mě tam Budějovice nevyhrajou, tipnul bych si neprohru Bohemians," tvrdí hráč Jablonec.

Jeho týmu se letos zatím příliš nedaří. Vypadl z Poháru UEFA a v domácí soutěži se trápí. Zlom by ovšem mohl nastat na hřišti soupeře, který je na tom ještě hůř - Mostu. "Tak Most je poslední v tabulce, my na tom taky nejsme dobře a i my, podobně jako Liberec, máme nůž na krku. Most je celkem labilní v tom, že hodně zápasů ztrácí v závěrečných minutách, asi jsou uspokojení s průběhem zápasu a potom nezvládnou konec. Bude to hodně otevřenej zápas, ale věřím tomu, že tam vyhrajeme. Pro nás by to bylo hodně důležitý, naše situace není dobrá a tři body nutně potřebujeme," věří ve výhru Jablonce Luděk Zelenka.

Jeden ze dvou nejsledovanějších soubojů se odehraje v Ostravě. Domácí Baník totiž přivítá Teplice, které jsou v tabulce druhé jen vinou horšího skóre. "Já si myslím, že Teplice hrajou venku líp, než doma. Tam totiž musí tvořit a hrát do plný obrany, což je těžký. Mají dost brejkových hráčů, kteří venku dokážou využít otevřenou obranu, takže čekám dost gólů. Díky skvělé divácké kulise v Ostravě by Baník mohl mít navrch a vyhrát, osobně bych to ale viděl spíš na remízu," tvrdí útočník.

Dalším ostře sledovaným duelem bude pochopitelně pondělní derby Sparta - Slavia. "To je úplně otevřenej zápas. Je to derby, takže to bude hodně o emocích a o tom, kdo je dokáže líp zvládnout. Sparta, myslím si, má na to typy hráčů, kteří by to mohli zvládnout, třeba Pavla Horvátha. Ve Slavii měl tenhle článek být Láďa Šmicer, kterej je bohužel zraněnej. Myslím si, že v tomhle bude Slavia trochu ztrácet, ale myslím si, že to je i tak hodně otevřenej zápas. Netroufnu si hodnotit, kdybych musel, asi bych dal jedničku kvůli těm zkušenějším hráčům Sparty," varuje střelec.

Mnohem jednoznačněji se Luděk Zelenka vyjadřuje k utkání Plzeň - Žižkov, ve kterém se utkají dvě mužstva ze spodní poloviny tabulky. "Řekl bych, že tady bude jednička. Plzeň, přestože jejich výkon nebyl tak špatnej, teď body nedělala, takže doma jednoznačně musí vyhrát. Žižkovu navíc bude kvůli žlutým kartám chybět Petr Švancara, takže bude poloviční," věří ve výhru domácích jablonecký hráč.

Ten ještě v loňské sezoně oblékal dres Brna a i když se před rokem do sítě Mladá Boleslavi netrefil, zvítězil jeho tehdejší tým 2:0. Podobně by to prý mělo dopadnout i nyní. "Boleslav je v euforii z postupu v Poháru UEFA, což by jí mohlo uškodit. Ne, že by byla unavená z oslav, ale bude pro ně složitější soustředit se na "pouhej" ligovej zápas. V těch hlavách to určitě je, takže tam podle mě hrozí podcenění - ne Brna, ale toho ligovýho zápasu. Nehledě na to, že doma jsme je v posledních třech sezonách vždycky porazili, takže to na ně docela umí. A kvůli kartám nenastoupí za Boleslav Marek Matějovský, kterej je mozek jejich hry, takže tam to vidím na jedničku," tvrdí Luděk Zelenka.

Reklama