Hlavní obsah

Bolton se utká s Chelsea

Bolton se aktuálně nachází až na 17. příčce tabulky Premier league, když z osmi utkání dokázal vyhrát pouze jediné. Chelsea patří 8. pozice, ale svěřenci kouče Granta by dnes rádi navázali na úspěšné vystoupení v Lize mistrů, kde zdolali Valencii.

Článek

Domácím se letos vůbec nedaří, ale v posledních dvou kolech Wanderers alespoň remizovali. První nerozhodný výsledek uhrál Bolton doma s Tottenhamem, který na Reebok stadium sice vedl, ale v 39. minutě srovnal na konečných 1:1 Ivan Campo. Minulý týden zavítal Bolton na půdu slaboučkého Derby, kde nakonec rovněž remizoval v poměru 1:1.

„Měli jsme několik šancí a s trochou štěstí jsme mohli i vyhrát. Důležité ale je, že máme alespoň bod. Musíme zůstat pozitivní, jsem spokojen s nasazením a odhodláním,“ říká kouč Lee.

Ve čtvrtečním střetnutí v poháru UEFA vyřadili Wanderers Rabotnicki Skopje. Útočník Nicolas Anelka zůstal od začátku na lavičce náhradníků, ale za nerozhodného stavu přišel v 66. minutě na hřiště a hned za dvě minuty vstřelil vítěznou branku. Dnes by se tak už měl objevit v základní jedenáctce. Trenér Sammy Lee se proti Blues bude muset obejít bez zraněného islandského útočníka Helgusona, Jlloyda Samuela a Ricarda Vaz Te.

Hostující Chelsea už čtyři kola v řadě nedokázala vyhrát a proti trápícímu se Boltonu má šanci tuto nepříznivou sérii ukončit. Po porážce 0:2 s Manchesterem United Blues minulý týden pouze remizovali doma s Fulhamem, který v závěru utkání mohl dokonce strhnout vítězství na svou stranu.

„Vytvořili jsme si hodně šancí, ale žádnou jsme neproměnili. Pro Chelsea tohle není dobrý výsledek a mrzí mě, že nemáme ty dva body navíc,“ říká nový trenér Blues Avram Grant, jehož svěřenci si alespoň trochu spravili chuť v Lize mistrů, kde zdolali Valencii. Ve Španělsku Chelsea sice prohrávala, ale brankami Joe Cola a Drogby výsledek otočila.

Právě kanonýr Drogba a ani Obi Mikel si dnes nezahrají kvůli karetnímu trestu. Útočné trio tak utvoří Andrej Shevchenko, Solomon Kalou a Claudio Pizarro. V záložní řadě by měl dostat příležitost bývalý hráč Readingu Steve Sidwell. Nepravděpodobný je start Essiena a Wrighta-Phillipse. Po zranění by se do hry měl vrátit kapitán Frank Lampard.

„Frank poslední dva týdny tvrdě trénoval a vypadá dobře. Je to pro nás samozřejmě dobrá zpráva,“ říká kouč Grant.

Na vítězství domácího Boltonu vypsala sázková kancelář bwin kurs 5.00 rovných. Na výhru Chelsea určili bookmakeři kurs 1.65 a na remízu je kurs 3.40.

Reklama