Hlavní obsah

Uspěje Sevilla i v lize?

Bez větších problémů si FC Sevilla poradila v Lize mistrů se Slavií Praha a udělala tak důležitý krok k postupu ze skupiny. V domácí lize má ale pořád co napravovat. Se šesti body je až na třináctém místě, už dnes se ale může přiblížit čelu tabulky, pokud porazí La Corunu.

Článek

Sezona přitom pro Sevillu začala dobře. Na konci srpna přivítal dvojnásobný vítěz Poháru UEFA Getafe a přestože prohrával 0:1, dokázal vývoj otočit a zvítězit 4:1. Jediným stínem utkání byl kolaps mladého záložníka Puerty, který musel být po půl hodině odveden ze hřiště. Zdánlivě nevinná nehoda se ale ukázala být tragédií: Puertovi totiž srdce selhalo znovu a o tři dny později zemřel. Na Sevillu jako by toto neštěstí dolehlo. V dalším utkání sice její hráči ještě doma rozdrtili Huelvu 4:1, poté ale šla jejich forma dolů. V Barceloně prohráli 1:2, doma překvapivě prohráli 2:3 s dalším barcelonským týmem Espanyolem a v posledním kole prohráli na hřišti Zaragozy 0:2. A co hůř, v Lize mistrů nezvládli v Londýně utkání s Arsenalem, kterému podlehli 0:3. "Těžko se to vysvětluje. Dáváme si na to pozor, snažíme se poučit z chyb, abychom je neopakovali. Defenziva byla v minulosti naší silnou zbraní," nedokázal vysvětlit hvězdný obránce Alves, proč jeho tým dostává tolik gólů. Dva poté dostal na domácí půdě i od Slavie, Sevilla ale po většinu zápasu byla lepším týmem a po zásluze zvítězila 4:2, k velké úlevě trenéra Ramose.

Jeho kolega Miguel Angel Lotina má určitě ještě horší spaní. La Coruna, kterou trénuje, už totiž zdaleka nepřipomíná tým, který před pár lety dokázal potrápit jakéhokoliv soupeře v Evropě. V šesti zápasech získala La Coruna pouhých pět bodů: tři za domácí vítězství 1:0 nad Betisem Sevilla z poloviny září a další dva za remízy ve Valladolidu a v Getafe. Hned v úvodu ztratil Lotinův tým všechny body doma s Almerií, které podlehl 0:3, další tři body lacině ztratil na svém stadionu s Huelvou, která zvítězila 2:0, a žádný bod nezískala La Coruna ani před týdnem na hřišti Espanyolu Barcelona, kde prohrála 0:1. A za této situace cestuje na stadion Sancheze Pizujuana v Seville, s níž prohrála čtyři poslední zápasy celkovým skóre 1:10. "Stadion Sevilly je jedno z nejobávanějších míst ve španělském fotbale. Jsou velkým kandidátem na titul. Musíme se snažit využít každoupříležitost, kterou proti nim budeme mít," varuje útočník Deportiva Xisco, jehož týmu dnes bude chybět zraněný obránce Lopo.

Síly Sevilly jsou si vědomi i bookmakeři, kteří na domácí vypsali kurs 1.40. Myslíte si, že Sevilla ještě není z problémů venku a La Coruna toho využije? Pak si vsaďte na neprohru hostů, kurs na ni je 2.58.

Reklama