Hlavní obsah

Islanders i Capitals začali výtečně

Po téměř zcela odpočinkové neděli má dnes NHL na programu tři zápasy. Hned dva z nich se odehrají i z našeho českého pohledu v příznivém čase. Standardní začátek bude mít pouze zápas Detroitu s Edmontonem. V dalším utkání míří New Jersey na led Ottawy, která ho vyřadila na jaře z play off. Washington hraje v New Yorku.

Článek

Islanders před minulou sezónou šokovali dlouhodobým kontraktem pro brankáře DiPietra a na závěr její dlouhodobé části se v poslední možné chvíli protlačili do play off. Vedení klubu ovšem nebylo spokojenou s některými hokejisty a v letní pauze došlo k mnoha přesunům, které se týkaly především útoku. Ostrované mají nového kapitána ve zkušeném Guerinovi, z jehož přihrávek zatím dokonale těží také nově příchozí Comrie. Brankový účet si však během prvních dvou zápasů sezóny stihli otevřít i Vašíček a Fedotěnko. New York Islanders dostali na začátku sezóny příležitost se pomstít svému přemožiteli z jarního play off a podařilo se jim to ve dvojzápase dokonale. Místo zraněného Sima byl k týmu povolán Tambellini.

Washington v obou sezónách po výluce obsadil ve východní konferenci 14. místo, získal pokaždé 70 bodů a vstřelil v obou ročnících téměř shodný počet gólů. Přestože v letošních letních měsících klub aktivitou nehýřil, příchod elitního centra Nylandera vyvolal mnoho ohlasů. Na ledě se dnes ovšem objeví také útočník Kozlov a obránce Poti, kteří oblékali ještě v minulé sezóně dres soupěře. První si již připsal gól a druhý se stal automaticky nejvytíženějším mužem týmu. Washington začal sezónu výhrami nad divizními protivníky, kterým tím dal najevo, že se nechce nechat letos tak snadno odstavit. Brankáři se o starty podělili, přičemž Kölzig začal čistým kontem. Mimo hru je obránce Eminger a s týmem by neměl přicestovat ani Sjomin.

Oba kluby zahájili nový ročník velmi dobře a bookmakeři bwin asi i z tohoto důvodu vidí dnešní duel jako poměrně vyrovnaný. Domácí New York Islanders favorizují jen mírně. Vypsali na ně kurs 2,3 . Washington celý tento týden procestuje. Pokud začne výhrou, stane se tak poprvé po čtyřech letech a to v kursu 2,5 .

Reklama