Hlavní obsah

V Plzni se střetnou dvě Viktorky

Deváté kolo Gambrinus ligy nemá na programu jako tradičně pouze jednu pondělní dohrávku, ale hned tři. Kromě derby pražských „S“ hraje Mladá Boleslav v Brně a poslední Viktoria Žižkov v plzeňských Štruncových sadech.

Článek

Plzeňská Viktorka na tom není o moc lépe než ta žižkovská. V dosavadním průběhu sezony získala pouze o tři body více, celkem tedy devět, což ji v tuto chvíli řadí na 11. příčku prvoligové tabulky. Síla Západočechů tkví především na domácím stadionu, kde ještě neprohráli. První a prozatím poslední domácí vítězství vybojovali před třemi týdny se Zlínem. Venku se naopak Plzni moc nedaří, když prohrála všechny tři poslední zápasy.

Dnes tak mají svěřenci Stanislava Levého co napravovat. „Nechci aby to vyznělo arogantně, ale nezbývá nic jiného než zvítězit. Musíme uhrát tři body,“ říká jasně kouč červenomodrých, který v minulosti působil právě na Žižkově. „Beru to jako důležitý ligový zápas. Je to už určitý čas, co jsem byl na Žižkově,“ dodal trenér Levý, jenž se i dnes bude muset obejít bez zraněného dua Müller - Zakopal.

Na druhé straně jsou ztráty možná ještě citelnější. Trenér Viktorie Žižkov Stanislav Griga totiž bude postrádat útočníka Petra Švancaru a také v poslední době velmi dobře hrajícího Ondřeje Kušníra. „Je to poprvé v této sezóně, kdy se musíme vypořádat s absencí vykartovaných hráčů. Smůlou bohužel je, že v obou případech, tedy Švancary a Kušníra jde o hráče, kteří vykazovali v posledních zápasech dobrou formu. Je tedy jasné, že to pro nás bude ztráta,“ komentoval ztrátu svých opor kouč Griga.

S virózou se během týdne navíc potýkali Radek Pilař s Richardem Kalodem, úlevy v trénincích měl Luděk Stracený. Dnes to tak hostující trenér nebude mít vůbec jednoduché, přesto by si jistě se svým mužstvem chtěl připsat druhé vítězství v letošní sezoně, čímž by se Viktorka dostala z poslední příčky tabulky.

Oběma celkům se prozatím moc nedaří a dnešní úspěch by jim jednoznačně přišel hodně vhod. Věříte, že šťastnější budou po konečném hvizdu rozhodčího domácí, pak si na jejich vítězství vsaďte s kursem 1.75. Kurs na remízu má hodnotu 3.30 a na vítězství Žižkova 4.25.

Reklama