Hlavní obsah

Vyhoupne se Arnheim na čtvrtou příčku tabulky?

Deváté kolo nizozemské Eredivise dnes odstartuje tradiční páteční předehrávkou, v níž se na hřišti sedmého Vitesse Arnheim představí třináctý Willem Tilburg.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Arnheim skončil v loňském ročníku elitní holandské soutěže na dvanácté příčce, což rozhodně nebyl kdoví jaký úspěch. Klub, kde začínali s velkým fotbalem Roy Makaay nebo Phillip Cocu, však nemá takovou kvalitu jako například Feyenoord, PSV nebo Ajax Amsterdam. Během posledních pěti sezón se nejlépe umístil v ročníku 2004/05, kdy skončil na sedmém místě tabulky. Letos to prozatím vypadá, že by se tomuto umístění mohl přiblížit.

Po těsné porážce s Feyenoordem Rotterdam si svěřenci Aada de Mose před týdnem připsali bod za remízu 2:2 na hřišti Heraclesu, díky čemuž udrželi krok s blízkými konkurenty v tabulce a dnešní vítězství by je nejméně do zítřka posunulo na čtvrtou příčku. „Máme nyní možnost dosáhnout čtvrtého místa a tuto šanci musíme využít,“ konstatoval kouč De Mos. „Bude to ale těžký zápas, Willem II hraje velmi defenzivně a prosadit se nebude jednoduché,“ dodal kouč, který dnes bude postrádat Remco van der Schaafa a Thea Janssena.

Hosté z Tilburgu už mají sice na svém kontě tři tituly pro mistra ligy, ale ty jsou hodně zaprášené (1916, 1952 a 1955). Maximem posledních pěti let bylo pro tento klub stejně jako pro domácí sedmá příčka, když loni utekli hrobníkovi z lopaty opravdu o fous - prvoligovou příslušnost udrželi o pouhý bod.

Letos se jim prozatím nevede o moc lépe, především v ofenzívě jsou muži kouče Dennise van Wijka bezzubí; během osmi odehraných kol se trefili do černého pouze čtyřikrát. Není se pak čemu divit, že Willem je aktuálně se šesti body až třináctým celkem tabulky. „Když nedáme branku, nemůžeme vyhrát,“ má bezesporu pravdu trenér Van Wijk, jehož mužstvo před týdnem uhrálo doma pouze bezbrankovou remízu s Bredou. „Snad jsme si to s Bredou vybrali a doufám, že v Arnheimu dáme alespoň jeden nebo dva góly,“ věří trenér hostů, jemuž se vracejí do sestavy záložník Said Boutahar a útočník Kevin Bobson. Hrát naopak nebudou zranění Ronnie Reniers a Angelo Martha.

V roli favorita vstoupí do zápasu domácí. Na vítězství Arnheimu vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.60. Myslíte si, že utkání skončí remízou, pak si na ni vsaďte s kursem 3.45. Na vítězství hostujícího Tillburgu určili experti světové jedničky kurs 5.00 rovných.

Reklama