Hlavní obsah

Nová sezona NBA začíná

Zápas úřadujících šampionů ze San Antonia zahájí nový ročník zámořské basketbalové soutěže NBA. Spurs se budou chtít před svým publikem předvést a neměl by to pro ně být velký problém. Na jejich palubovku totiž zavítá Portland.

Článek

San Antonio je bezpochyby nejlepším mužstvem NBA posledních let. Tým trenéra Popoviche získal tři tituly během posledních pěti sezon a k největším favoritům patří i letos. Pokud Spurs zvítězí i v sezoně 2007/2008, podaří se jim to, co se jim ještě nepovedlo: obhájit titul z předchozího roku. Za tímto úkolem se San Antonio vydá s téměř nezměněným kádrem, čemuž se ani nelze divit. Tým, který se v útoku točí kolem Tima Duncana a Tonyho Parkera a který především díky oběha zmiňovaným hráčům, Bruci Bowenovi a Argentinci Ginobilimu patří k nejlepším defenzivním celkům NBA totiž šlape jako hodinky. A přestože někteří jeho hráči nemají daleko do sportovního důchodu, bylo by ještě předčasné začít s přestavbou mužstva. Ostatně už v přípravných zápasech byla znát rostoucí forma Spurs: v prvním utkání je sice deklasoval Dallas, v dalších pěti zápasech ale prohráli jen jednou, a to hráli i s Houstonem a Golden State, dvěma loňskými účastníky playoff.

Zatímco u texaského mužstva se toho příliš nezměnilo, v týmu Portlandu se po loňské sezoně děly věci. Dávno pryč je éra zlobivých hochů, vedení klubu už ale také opustilo od záměru vystavět tým vedle křídla Zacha Randolpha. Svého nejlepšího střelce poslali už v létě do New Yorku a novou tváří Trail Blazers se měla stát jednička loňského draftu Greg Oden. Jenže ouha: talentovaný pivot musel podstoupit operaci kolena a pro letošní sezonu vypadl ze hry. Budoucnost Portlandu tím snad není ohrožena, v letošní sezoně ale nijak vysoko pomýšlet nemohou. V týmu sice mají nejlepšího nováčka loňské sezony Brandona Roye, jenže ani on není zdravotně v pořádku a pokud bude chybět ve 25 zápasech jako před rokem, ocitnou se Trail Blazers ve vážných problémech. V přípravě si Portland s bilancí 4-3 nevedl nejhůře. Týmy, které porazil, ale letos také nemají vysoké ambice a s Denverem, kteří míří vysoko, Trail Blazers dvakrát prohráli.

Portland by dnes musel mít hodně štěstí, aby na palubovce San Antonia uspěl, proto bookmakeři vypsali na domácí tým nízký kurs 1.07. Vsadit si můžete také na výhru Spurs v handicapu 13.5 bodů. Pokud ovšem hostům věříte, můžete si ve stejném handicapu vsadit na ně a na jejich vítězství vypsala společnost bwin kurs 9.00.

Reklama