Hlavní obsah

Sparta přivítá v poháru Bohemians

Je to už pět let, co se naposledy střetla Sparta s Bohemians. Utkání v Ďolíčku tehdy skončilo inzultací rozhodčího a zápas byl následně kontumován ve prospěch Sparty. Vzájemný ligový zápas čeká tyto soupeře za 14 dní, dnes se střetnou v rámci domácího poháru.

Článek

Sparta nezažívá v posledních měsících rozhodně vydařené období; nedisciplinovaní hráči a špatné výsledky mají jistě souvislost. Po vyřazení ve třetím předkole Ligy mistrů uspěli sice Sparťané v 1. kole Poháru UEFA, ale výkon, který proti Odense předvedli, nesnese ani ty nejmilosrdnější měřítka. Následně Pražané neuspěli ani v lize a první utkání skupinové fáze Poháru UEFA se dá považovat za tragédii, na Letné totiž prohráli s Curychem.

O uplynulém víkendu si ale svěřenci trenéra Michala Bílka poradili s Kladnem. I když prohrávali, zvítězili nakonec rozdílem třídy 4:1. Před utkáním navíc postihla sparťanskou kabinu viróza, kvůli čemuž se na hřišti neobjevilo několik hráčů. "Dozvuky virózy mizí, i proto příliš změny neplánujeme," konstatoval Bílek, který stále nebude moci počítat s disciplinárně potrestaným Tomášem Řepkou.

Na Letné se dnes představí Bohemians. Ti se letos vrátili mezi elitu, ale udržet se pro ně jistě nebude jednoduché. Aktuálně jsou Klokani 12. celkem tabulky Gambrinus ligy, když si teprve druhé vítězství v sezoně připsali neděli doma s Mostem. O jedinou branku zápasu se postaral Pavel Lukáš. "Tohle vítězství jsme strašně potřebovali. Doufám, že jsme neúspěchy zlomili a teď už to bude jen lepší," řekl střelec ze zápasu s Mostem.

I když pro Bohemku může být právě Pohár ČMFS soutěží, přes kterou se může probojovat do evropských pohárů, nechá dnes trenér Zbyněk Busta velký počet hráčů odpočívat. "Řada starších hráčů má zdravotní potíže, nastoupíme s několika změnami," uvedl Busta, který nechá mimo jiné odpočívat i Nikla se Slezákem.

Na Bohemians 1905 dnes bookmakeři společnosti bwin vypsali kurs rovných 9.00. Věříte, že zvítězí favorizovaná Sparta? Pak si vsaďte na ni s kursem 1.25. Remízu ocenili experti bwin kursem 5.00.

Reklama