Hlavní obsah

Blackburn přivítá Liverpool

Velmi slušnou formu má letos tým z Blackburnu. Pátý tým Premier League dnes hostí šestý Liverpool, který je pouze o bod zpět, a Reds by rádi potvrdili své první místo v tabulce zápasů na cizích hřištích.

Článek

Domácí získali všechny tři body z posledních čtyř utkání, když postupně zdolali Sunderland, Birmingham, Reading a naposledy zvítězili svěřenci kouče Hughese 2:1 v Tottenhamu, kde tříbodový zisk zařídil až v nastaveném čase Christopher Samba.

Poslední soupeři nepatří zrovna mezi špičku Premier League a dnešní utkání tak napoví více o opravdové formě Rovers.. „Proti klubům z velké čtyřky se ukáže, jak na tom jste. Máme dobré mužstvo a užíváme si skvělou vítěznou sérii,“ říká trenér Mark Hughes.

I přes spekulace o zlomenině nohy bude domácím k dispozici obránce Aaron Mokoena, který se zranil v Carling Cupu, kde Blackburn porazil Portsmouth 2:1. Dalšího obránce Davida Bentleyho trápilo zranění holeně, ale i on by měl být připraven. Na listinu zraněných přibyl zkušený defenzivní hráč Robbie Savage, který podstoupil operaci kolene a na marodce se připojil k Jasonu Robertsovi a Stevenu Reidovi.

Celek bývalého kouče reprezentace Walesu má na svém kontě celkem sedm vítězství v řadě ve všech soutěžích a trenér Hughes věří, že letošní sezona může být pro Blackburn výjimečná. „Při pohodě, která panuje v kabině, se těšíme na každý zápas. Tudíž i na Liverpool a příští týden na Manchester,“ dodává Hughes.

Hostům z Liverpoolu se v Lize mistrů vůbec nedaří a v nejvyšší anglické soutěži podávají Reds nevyrovnané výkony. Na konci září zdolali svěřenci kouče Beniteze venku Wigan a doma s Tottenhamem zachraňoval bod až v závěru Torres. Z derby s Evertonem vytěžili Reds tři body za výhru 2:1 a naposledy doma remizovali 1:1 se silným Arsenalem.

„Venku hrajeme dobře, ale potřebujeme se zlepšit doma. Remíza není úplně nejhorší výsledek, protože Arsenal měl také šance,“ dodal po utkání kouč Benitez.

Hosté, kteří v Premier league stále nenašli přemožitele, cestují na stadion Ewood Park bez zraněného Fernanda Torrese, který má problém s chodidlem. Stejné zranění vyřadilo z dnešního klání i záložníka Xabiho Alonsa. Na své místo v sestavě by se měl vrátit záložník Mohamed Sissoko, a Javier Mascherano je rovněž fit. Dobrým výkonem proti Cardifu (2:1) v Carling Cupu si o místo v základní jedenáctce řekl Harry Kewell. Obránce Hyypia bude opět zaskakovat za zraněného Daniela Aggera.

„Proti Blackburnu nás čeká stejně náročný duel jako proti Evertonu a Arsenalu. Rovers si věří, hrají dobrý fotbal, vytvářejí si šance a dnešní střetnutí bude pro nás velký test,“ říká trenér Rafael Benitez.

Na vítězství domácího Blackburnu určila sázková kancelář bwin kurs 3.05. O něco více věří bookmakeři ve vítězství Liverpoolu s kursem 2.20. Na remízu je kurs 3.15.

Reklama