Hlavní obsah

Zaskočí prozatím nevýrazný Bolton favorizovaný Bayern?

S novým trenérem a vidinou lepší budoucnosti odletěl anglický Bolton do Mnichova, kde změří síly v rámci Poháru UEFA s domácím Bayernem. Německý velkoklub na rozdíl od hostů zažívá vydařenou sezonu, což chce dnes potvrdit.

Článek

Bayern Mnichov skončil loni až na čtvrté příčce bundesligy, čímž přišel o účast v Lize mistrů a spokojit se tedy musí s Pohárem UEFA. Do skupinové fáze prošel tento bavorský velkoklub bez problémů, když porazil doma i venku portugalské Belenenses. Vítězně vstoupil i do bojů ve skupinách, i když tříbodový zisk na hřišti Červené Hvězdy Bělehrad byl hodně vydřený.

Dnes čeká svěřence trenéra Ottmara Hitzfelda úvodní domácí zápas, v němž změří síly s Boltonem. „Jak už bývá zvykem u anglických mužstev, vzadu mají velké hráče. Na trénincích tento týden jsme tak pracovali na hře po zemi, což by mělo méně hbitým obráncům dělat problémy,“ konstatoval trenér Bayernu, který dnes nebude postrádat žádného hráče základního kádru.

Velmi špatnou sezonu naopak prozatím zažívá Bolton. Wanderers jsou totiž aktuálně až předposledním celkem tabulky Premier league, když během dvanácti kol prohráli už sedmkrát, naopak zvítězit se jim povedlo pouze jednou. O moc lépe si Bolton nevede ani v pohárové Evropě, kde jen s dávkou štěstí postoupil do druhého kola přes Rabotničky Skopje. Následně v úvodním utkání skupinové fáze doma pouze remizoval s Bragou.

Jak už to tak bývá, špatné výsledky odnáší trenér a u Boltonu tomu není jinak; Sammy Lee u mužstva dlouho nepobyl, když ho tento týden nahradil Gary Megson. 48letý manažer působil dříve jako hráč například u Newcastlu nebo Manchesteru City, v uplynulém roku koučoval Leicester. Dnes ho čeká premiéra na lavičce Wanderers, která nebude jistě jednoduchá. „Nepřijeli jsme hrát na 0:0, to není dobrý výsledek v tomto systému. Je zde velká konkurence a musíme mít co nejlepší výsledky,“ konstatoval nový lodivod Boltonu, který dnes nemůže počítat s klíčovým triem Nicolas Anelka, El-Hadji Diouf a Ivan Campo.

Jak už bylo zmíněno kouče Boltonu čeká v Allianz aréně premiéra, naopak hlavního rozhodčího Jaroslava Járu, který se před 14 dny „blýskl“ velmi špatným zápasem v Ostravě, naopak pravděpodobně derniéra soudcovské kariéry.

Věříte-li ve vítězství domácího Bayernu, pak si můžete vsadit s kursem 1.20. Remíza je oceněna hodnotou 5.55 a výhra Boltonu kursem 11.00 rovných.

Reklama