Hlavní obsah

V Boleslavi se představí rozjetý Villareal

Velmi silný soupeř čeká na fotbalisty Mladé Boleslavi v jejich prvním utkání základní skupiny Poháru UEFA. Na mladoboleslavském trávníku se představí Villareal, momentálně druhý tým španělské ligy.

Článek

Výkony španělského soupeře letos budí zasloužený respekt. Villareal vítězí v Primera Division doma i venku, dokázal porazit i slavnou Barcelonu a v posledním kole si přivezl všechny body ze hřiště Atletika Madrid - což se letos ještě nikomu nepovedlo. Jen jejich premiéra v základní skupině Poháru UEFA se Španělům nevyvedla. Před dvěma týdny přivítali na svém hřišti Fiorentinu a byla ráda, že v 88. minutě zachránil Capdevilla svým gólem remízu 1:1. Za takové situace si nyní jede Villareal do Mladé Boleslavi pro tři body, protože cokoliv jiného než výhra by je dostalo do složité situace. "Potřebujeme zvítězit, abychom se vyhnuli překvapení," řekl pro klubové stránky brankář Diego Lopez. "Je pro nás důležité tam vyhrát, protože v dalším zápase (doma proti Elfsborgu) bychom si mohli zajistit postup a do Atén jet s větším klidem," dodal. Sebevědomí Villarealu určitě vzrostlo po nedělním utkání na hřišti Atletika, kdy hosté dokázali otočit a zvítězit 4:3. "Celý tým nyní hraje neuvěřitelně. Jsem na své spoluhráče hrdý," vzkázal před utkáním Marcos Sena. "Nečekají nás jednoduché zápasy, ale my prostě budeme útočit jako kdykoliv jindy," dodal Sena, jehož týmu dnes bude chybět střelec Giuseppe Rossi, který si kvůli zraněnému koleni nezahraje měsíc a půl.

Souboj s Villarealem je zřejmě to nejhorší, co si Mladá Boleslav mohla pro svůj úvodní zápas přát. Tedy alespoň v této chvíli. Hráči trenéra Ščasného jsou totiž v menší krizi: ve třech posledních ligových zápasech dokázali jen jedinkrát remizovat a domácí prohry s Libercem a Zlínem jsou velkým varováním před dnešním utkáním. Tím spíš, že v posledních třech utkáních v evropském poháru Mladá Boleslav nedokázala využít výhodu domácího prostředí, zatímco Villareal prohrál jen sedm ze 33 utkání na hřišti soupeře. "Občas můžeme s kýmkoli prohrát, třeba pohár v Třinci, ale také kohokoli porazit, o čemž jsme se přesvědčili zase v Palermu. To nám dává naději i před Villarrealem. Ale úspěch nám zaručí jen maximální výkon," varuje trenér Ščasný, který kvůli svému vykázání na tribunu v Palermu dnes bude své hráče sledovat jen v hledišti. "Villarreal sice bojuje o první místa ve španělské lize, ale my jsme si v minulých pohárových zápasech ověřili, že hrát se dá s každým," souhlasí brankář Mladé Boleslavi Miller. "Proto tvrdím, že není nemožné, abychom hned v prvním zápase bodovali."

Boleslav si sice věří, ale podle bookmakerů je favoritem dnešního utkání Villareal. Společnost bwin vypsala na vítězství Španělů kurs 1.55. Myslíte si, že Ščasného hráči dnes uhrají alespoň remízu? Pak si vsaďte na jejich neprohru, kurs je 2.19.

Reklama