Hlavní obsah

Dotáhne se Duisburg na Bochum?

Eurotip.cz

Třinácté kolo bundesligy dnes odstartuje duelem v Duisburgu. Domácí MSV v něm změří síly s Bochumí, která má v tuto chvíli o tři body více než Duisburg.

Článek

Nováček z Duisburgu postoupil mezi elitu opravdu o chlup, když čtvrtý celek loňského ročníku 2. bundesligy Freiburg měl rovněž 60 bodů, ale horší skóre. Drama do posledního kola zapříčinily jednoznačně výsledky na domácím hřiště, kde Zebry patřily k průměru. Letos na tuto nepříznivou statistiku navazují, když doma vybojovaly během šesti zápasů pouhé tři body. Díky těmto výsledkům jsou aktuálně až předposlední.

Dnes by tak svěřenci kouče Rudiho Bommera potřebovali v regionálním derby bezpodmínečně bodovat a to nejlépe naplno. Pomoci k tomuto cíli bude moci i nová posila v podobě obránce Roque Juniora, který si dnes odbude premiéru před domácími fanoušky. „Roque je na hřišti velkou osobností. V Karlsruhe hrál dobře a nyní nastoupí ve stoperské dvojici po boku Iuliana Filipesca, jelikož Bjorn Schlicke obdržel červenou kartu,“ konstatoval kouč Bommer.

Každý bod by jistě bodl i hostům z Bochumy, kteří loňský ročník bundesligy zakončili na pěkné 8. příčce. Letos jsou na tom však prozatím hůře, když momentálně zaobírají 13. místo tabulky. Sestupovým pozicím mají tak velmi blízko, což ví i trenér Marcel Koller.

„Když nám tento zápas nevyjde, budeme začínat od nuly. Nicméně sebedůvěru máme a svou kůži nenecháme lacino,“ řekl na čtvrteční tiskové konferenci kouč Bochumy, který se dnes bude muset obejít bez zraněných Martina Meichelbecka, Olivera Schrodera a Philippa Boniga. Nejistý je navíc start brankáře Jana Laštůvky, jenž laboruje se zády.

Jen díky domácímu prostředí jsou mírným favoritem utkání svěřenci Rudiho Bommera, na které bookmakeři společnosti bwin vypsali kurs 2.35. Na remízu si můžete vsadit s kursem 3.10. Myslíte si, že Bochum dnes prokáže větší zkušenosti s bundesligou? Potom si vsaďte právě na její vítězství - kurs je 2.85.

Reklama