Hlavní obsah

Hantuchová zakončí sezonu s Kuzněcovovou

Všechny čtyři aktérky semifinále Turnaje mistryň jsou známy a dnešní zápasy se tak sehrají už jen z povinnosti. V utkání se Světlanou Kuzněcovou zakončí úspěšnou letošní sezonu Slovenka Daniela Hantuchová, která se po čtyřech letech vrátila do elitní světové desítky.

Článek

V tuto chvíli devátá hráčka žebříčku WTA se s Kuznětsovou potkala na kurtu dokonce už devětkrát, ale vyhrát dokázala pouze ve třech případech. Z toho jednou se jí to povedlo letos v Indian Wells, kde nakonec nenašla žádnou přemožitelku a radovala se z titulu. Ostatní dva letošní souboje však vyzněly lépe pro 22letou Rusku, která Hantuchovou porazila v Doha a Římě.

Na jinou hráčku z největší země světa Marii Šarapovovou nestačila rodačka z Popradu v úvodu probíhajícího Turnaje mistryň. 24leté Hantuchové nevyšel podle představ ani další zápas s Anou Ivanovičovou, když prohraný tiebreak druhého setu zhatil její šance na postup mezi elitní čtyřku.

„Stejný příběh jako v úterý proti Šarapovové; nezačala jsem zápas vůbec dobře. Svou hru jsem našla až v polovině druhého setu. Proti takovýmto kvalitním soupeřkám je to pak těžké. Ani za nepříznivého stavu jsem se nevzdávala. Bojovala jsem o každý míček a neztrácela naději. V tomto směru můžu spát klidně. Prohra mě však samozřejmě velmi mrzí, protože ten tiebreak byl těsný,“ konstatovala po zápase Hantuchová, která kromě zmiňovaného vítězství v Indian Well získala titul ještě v Linci.

Ještě lepší sezonu má za sebou Světlana Kuznětsová, která tak možná zažívá ještě větší zklamání než Slovenka. Rodačka z Petrohradu je momentálně totiž dokonce druhou nejlepší tenistkou světa a je pravděpodobné, že takto rok 2007 zakončí i přes pouhý jeden turnajový titul, který vybojovala v New Haven. Výčet neúspěšných finále je však dosti dlouhý - US Open, Doha, Indian Wells, Berlín a Řím.

Jako jedna z mála hráček navíc dokázala dvakrát vyzrát na světovou jedničku Justine Heninovou, což se bezesporu cenní i proto, že Belgičanka letos hraje ve fantastické formě. V Madridu ale nezačala Kuznětsová moc dobře, když po tuhé bitvě prohrála s mladou Srbkou Ivanovičovou. Ani druhý zápas ji nevyšel podle představ; krajance Šarapovové sice sebrala první set, ale v dalších dvou už na svou soupeřku nestačila a dnes ji tak čeká poslední zápas sezony.

Bookmakeři společnosti bwin zohlednili postavení obou hráček v žebříčku a nižší kurs tedy vypsali na Rusku - 1.50. Daniela Hantuchová letos patří ke špičce ženského tenisu a její vítězství není dnes nereálné, vsadit si na ní můžete s kursem 2.25.

Reklama