Hlavní obsah

Preview sobotních zápasů Serie A

Italská Serie A v sobotu jako tradičně nabídne dva zápasy. V tom prvním se utkají celky z druhé poloviny tabulky, Sampdoria hostí Empoli, večer pak týmy z horní poloviny, Palermo přivítá Neapol.

Foto: REUTERS/Stefano Rellandini

Empoli vyhrálo na hřišti AC Milán, bude se jim dařit i na Sampdorii?

Článek

Sampdoria Janov - Empoli FC  (sobota 18:00)

Sampdoria Janov přivítá doma na Stadio Luigi Ferraris tým ze sestupové zóny – Empoli FC. Oba týmy jsou v dolní polovině tabulky, lépe je na tom domácí Sampdorie. Domácí mají však značně nevyrovnané výsledky, takže Empoli může uhrát zajímavý výsledek.

Janovští dokázali v minulém kole vyhrát rozdílem třídy na hřišti Cagliari Calcio a úspěch si tak zajisté budou chtít zopakovat, tentokráte před domácím publikem. Poslední domácí zápas totiž skončil fiaskem - AC Milán deklasoval Sampdorii 5:0. Hosté však přijíždějí na Stadio Luigi Ferraris v relativní pohodě. V 11. kole totiž dokázali vybojovat na domácí půdě bod proti AS Řím. A nebyl to první velkoklub, který v souboji s Empoli narazil. AC Milán doma ostudně Empoli podlehlo 0:1.

Trenér janovského týmu Walter Mazzarri si myslí, že zápas proti Cagliari konečně probudil jeho tým a dodal mu impulz k dobrým výsledkům. Nicméně se pozastavuje nad nevyrovnaností výkonů. "Ve fotbale můžete mít buď všechno, a nebo nic. My se musíme z takovýchto lekcí učit a Empoli určitě nepodceníme," řekl Mazzarri.

Očekává se, že se Mazzarri vrátí ke svému oblíbenému rozestavení 3-4-2-1. Vincenzo Montella by se měl již objevit zpět v tříčlenném útoku. Nastoupit naopak nemůže suspendovaný levý záložník Mirko Pieri, na jehož postu dostane další šanci Švýcar Reto Ziegler. Na pravou zálohu se vrátí Christian Maggi a Christian Zenoni se bude muset spokojit jen s rolí náhradníka.

Gigi Cagni, trenér hostí, se rozhoduje, zda nasadit bývalého záložníka Juventusu Sebastiana Giovinka, který hrál proti Římu velmi dobře. "Je to opravdový fenomén, myslím si, že je to nový Gianfranco Zola. Umí bleskurychle dát míč kamkoli se mu zachce," nešetří slova chvály na Giovinca zkušený záložník Vittorio Tosto. Neočekává však, že v Janově to nebude jednoduché utkání: "Musíme hrát stejně intenzivně jako v Miláně. Abychom dosáhli dobrého výsledku, tak musíme být perfektní po technické stránce."

Hosté se budou muset obejít bez vykartovaného Luky Saudatiho. Návrat na trávník však hlásí útočník Ighli Vannucchi, který se v útoku objeví vedle mladého Nicoly Pozziho. Také Davide Moro se již uzdravil a je pravděpodobné, že se bude v základní jedenáctce.

Sampdoria Janov

Castellazzi - Campagnaro, Sala, Gastaldello - Maggio, Volpi, Franceschini, Ziegler - Bellucci, Montella - Caracciolo

Empoli FC - pravděpodobná sestava:

Bassi - Raggi, Vanigli, Piccolo, Tosto - Antonini, Giacomazzi, Moro, Giovinco - Vannucchi, Pozzi

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 2.90 - 5.40

Tip EuroFotbal.cz: 1

Citta di Palermo - Neapol SSC

Sobotní program Serie A nám nabídne souboj osmého Palerma a sedmé Neapole. Domácí budou určitě chtít vyhrát, ale nováček určitě nedá svou kůži lacino.

Palermo již pětkrát za sebou remizovalo a případná porážka by mohla mít značný dopad na trenéra Stefana Colantuona. Naposledy Palermo remizovalo 3:3 v Janově a kleslo na osmou příčku. "Jsme tým, který se nikdy nevzdává," říká Colantuono. "Nikdy nechceme přijmout porážku. Prohrávali jsme i v Janově, ale ukázali jsme týmového ducha a v závěru vyrovnali."

"Je Colantuono pod tlakem? Musím být trpělivý," řekl palermský prezident Zamaparini po poslední remíze. Trpělivost ovšem Zamparini postrádá. Pod vedením nynějšího prezidenta Palerma totiž od roku 1987 dostalo padáka už 21 trenérů. "Zamaparini nás povzbuzuje a chce z nás dostat to nejlepší," říká kouč. "Zamparini je sice náročný, ale to je pro tým dobře." Domácí fanoušci ale situaci určitě vidí jinak. Palermo z posledních šesti zápasů stadionu Renza Barbery vyhrálo pouze jednou, a fanoušci tak nemohou být příliš spokojeni. Neapol přijede naopak bez fanoušků, kteří jsou potrestáni za své chování v předchozích zápasech.

"Mezi oběma kluby je cítit napětí," říká palermský ředitel Rino Foschi. "Opravdu nerozumím tomu, proč fanoušci nemohou přijít na tento zápas, ve kterém se utkají dva historičtí přátelé." Neapol přijíždí s cílem neprohrát. Venku se jí letos podařilo vyhrát pouze jednou. V posledním zápase remizovala doma s Regginou 1:1, ale také se jí podařilo porazit 3:1 Juventus.

Hosté budou mít k dispozici všechny hráče. Domácí Palermo bude muset udělat v základní jedenáctce několik změn. Chybět bude střelec Amauri a záložník Guana. A aby toho nebylo málo, budou týmu stále chybět ofenzivní hráči Miccoli s Brescianem.

Citta di Palermo

Fontana - Zaccardo, Barzagli, Rinaudo, Capuano - Diana, Simplicio, Tedesco, Caserta - Cavani, Brienza

Neapol SSC - pravděpodobná sestava:

Iezzo - Contini, Cannavaro, Domizzi - Garics, Hamšík, Gargano, Bogliacino, Savini - Zalayeta, Lavezzi

Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 2.95 - 3.25

Tip EuroFotbal.cz: 1

Reklama