Hlavní obsah

Koblenz uvidí dohrávku 2. bundesligy

Eurotip.cz

Nepříjemné okolnosti kolem bezpečnosti překazili víkendový duel 2. bundesligy Koblenz - Paderborn. Všichni účastníci zápasu si ale přijdou na své už dnes, kdy tento duel uzavře třinácté ligové kolo.

Foto: www.olympiastadion-berlin.de

Ilustrační foto - fotbal.

Článek

Koblenz se do druhé nejvyšší německé fotbalové soutěže probojoval předloni, a minulou sezonu už tedy sbíral druholigové zkušenosti. Jak už to tak bývá, nováček to nikdy nemá lehké a u Koblenzu tomu nebylo jinak. Až velmi dobrý závěr totiž pomohl tomuto celku k záchraně a letos může v českých kruzích ne moc známý klub sbírat další cenné zkušenosti.

V Koblenzu však působí jedna známá osobnost - asistentem trenéra Uwe Rapoldera je bývalý špičkový německý fotbalista Mario Basler. Ten u Schängel začíná se svou trenérskou kariérou a časem se jistě dají očekávat jeho pokroky. Momentálně se však soustředí na aktuální dění okolo Koblenze, který je nyní 11. celkem tabulky a v případě dnešního vítězství postoupí o dvě místa výše. To však nebude nic jednoduchého i proto, že Paderborn jakožto poslední celek tabulky body potřebuje jako sůl.

„Paderborn mohl už několikrát získat body, ale nakonec mu to nevyšlo. Je to velmi nepříjemný soupeř a bude to jistě těžký zápas. Ale věřím svému týmu, který podává stabilní výkony,“ konstatoval kouč Rapolder, jenž dnes bude postrádat dlouhodobě zraněného Saschu Trauta. Hrát by naopak už mohli Tayfun Pektürk a Dragan Bogavač.

Paderborn získal v loňské sezoně pouze o bod více než domácí, z čehož je jasné, že rovněž bojoval o udržení do posledních kol. Jak už bylo zmíněno, letos se mu nevede o nic lépe, spíše naopak. Během dvanácti kol totiž nedokázal ještě zvítězit, když získal doposud pouhých pět bodů za stejný počet remíz. Dnes budou hosté navíc postrádat trojici zraněných hráčů - Thomase Kläsenera, Jovana Damjanoviče a Sörena Gonthera.

Za favorita utkání jsou dnes považováni domácí, na které vypsali bookmakeři bwin kurs 1.75. Remízu ocenili hodnotou 3.25 a výhru Paderbornu kursem 4.50.

Reklama