Hlavní obsah

Fulham přivítá lépe postavený Blackburn

Aktuálně třináctý Fulham se dnes střetne se sedmým Blackburnem, který zatím prožívá velmi slušnou sezonu, když má nadosah týmy z čela soutěže. O rozdílných postaveních vypovídá i fakt, že Fulham letos zvítězil tolikrát, kolikrát Blackburn prohrál - dvakrát.

Článek

Domácí vytěžili z posledních čtyřech utkání celkem pět bodů, když dokázali remizovat s nováčky z Derby i Sunderlandu a doma zdolali 3:1 Reading. Před reprezentační přestávkou však Londýňané prohráli s Liverpoolem 0:2.

„Nemáme špatný tým, ale ještě nejsme na takové úrovni, abychom vydrželi 90 minut s Liverpoolem. Ale celkově jsem spokojený, byli jsme ve hře až do konce,“ říká kouč Lawrie Sanchez.

Domácí trápí rozsáhlá marodka. Záložník Jimmy Bullard se po zranění kolene vrátil do tréninku, ale na zápasové vytížení ještě není připraven. Německého beka Moritze Volze budete také na trávníku marně hledat - zotavuje se po zranění kyčle a ramene. Středopolař Lee Cook a útočník Brian McBride jsou mimo hru kvůli zranění kolene. Dále si nezahraje ani Stuart Elliot, Philippe Christanval, Nathan Ashton nebo brankář Kasey Keller, kterého zastoupí Antti Niemi.

„Kdyby utkání končila po 45 minutách, byli by jsme na špici. Kdyby končila po 80 minutách, tak by nám patřila sedmá nebo osmá příčka. Po 90 minutách jsme bohužel až na 13. pozici,“ dodává trenér Sanchez.

Blacburn dříve nebýval tak silný, jako dnes. Po příchodu trenéra Marka Hughese se klub v roce 2004 nacházel na sestupových příčkách, ale nyní hraje severoanglický tým i pohár UEFA a v lize se mu také daří. Není poté divu, že vedení prodloužilo s Hughesem smlouvu do roku 2010.

V měsíci říjnu si hosté připsali na své konto skalpy Birminghamu, Readingu a Tottenhamu. Následně přišla cenná remíza s Liverpoolem, ale na Old Trafford už Blackburn domácímu Manchesteru nestačil a podlehl 0:2.

„Jsem opravdu spokojený se sestavou, kterou mám letos k dispozici. Měli jsme fantastický start do sezony a jsem zvědav, jak daleko můžeme dojít,“ dodává spokojený trenér Hughes.

Toho může potěšit i návrat záložníka Robbieho Savage, který měl být původně až 6 týdnů mimo hru, ale rekonvalescence trvala překvapivě krátkou dobu a již dnes může nastoupit. Útočník Matt Derbyshire ještě léčí zraněné stehno a záložník David Dunn si nezahraje kvůli kartám.

Na vítězství domácího Fulhamu vypsala sázková kancelář bwin kurs 2.75. Na výhru Blackburnu určili bookmakeři kurs 2.40 a na remízu si můžete vsadit v kursu 3.10.

Reklama