Hlavní obsah

Přiblíží se Sparta čelu tabulky?

Po dvou utkáních 14. kola Gambrinus ligy je jedno jasné, oba výsledky nahrály pražské Spartě, která se dnes může nejenom dostat na druhou příčku, ale zároveň vymazat další body ze slávistického náskoku. Proti však bude jednoznačně Brno, na jehož hřišti nečeká letenské jednoduchý duel.

Článek

Moravané jsou totiž v tuto chvíli šestým nejúspěšnějším celkem letošního ročníku Gambrinus ligy, když v případě dnešního vítězství a zároveň zaváhání Plzně v Jablonci, se posunou ještě o příčku výše. Doma vítězit bezesporu umí, což dokázali i v posledním utkání před svými fanoušky s Bohemians, které porazili 2:0. Těsně před reprezentační přestávkou ale prohráli 1:2 v Ostravě a dnes by si tak jistě chtěli spravit chuť.

Sparta však v Brně neprohrává, což dává najevo už dlouhých deset let. „Máme respekt, ale rozhodně ne strach. Poslední velmi dobré výsledky staví Spartu do role papírového favorita, ovšem o to více jsou hráči nažhaveni,“ nechal se slyšet zkušený brněnský lodivod Petr Uličný, který dnes možná zařadí do základní sestavy Milana Pacandu, i když celý týden vinou zánětu v uchu netrénoval. Podobně jsou na tom Martin Švejnoha s René Wágnerem. Zranění naopak stále zůstávají Tomáš Okleštěk, Martin Živný a Petr Musil.

Tyto absence dnes rozhodně nahrávají pražské Spartě, která se před reprezentační přestávkou dostala konečně do formy, když v pěti závěrečných utkáních vstřelila 17 branek. Kromě pohárových úspěchů zaznamenala i tři ligová vítězství v řadě a pomalu, ale jistě tak dotahuje vedoucí Slavii. Jak už bylo zmíněno, Sešívaní v páteční předehrávce ztratili body, když doma uhráli pouze bezbrankový výsledek s Olomoucí.

Sparta tak po dnešku může na Slavii ztrácet už pouhé dva body, ale aby toto platilo, musí v Brně vyhrát. „Čeká nás nelehké utkání, ale věřím, že si do Brna jedeme pro tři body,“ konstatoval kapitán Zdeněk Pospěch, který se minulý týden blýskl velmi dobrým výkonem v reprezentačním zápase se Slovenskem. V týdnu měli zdravotní problémy Slepička, Rezek a Zeman, ale v dnešní nominaci nechybí.

Oba loňské souboje těchto celků skončily výhrou Sparty, bude tomu tak i letos? Jste-li toho názoru, pak si vsaďte na dvojku u společnosti bwin s kursem 2.00 rovné. Myslíte si, že zápas skončí naopak vítězstvím domácích, pak je pro vás kurs 3.60. Věříte-li však v remízu, pak si na ni vsaďte za kurs 3.00.

Reklama