Hlavní obsah

Kladno přivítá Baník Ostrava

Čtrnácté kolo Gambrinus ligy dnes zakončí souboj na Kladně, kde se představí ostravský Baník. Oba celky okupují opačné strany tabulky, podle níž jsou favoritem hostí.

Článek

Na konci loňské sezony mělo Kladno 30 bodů, což stačilo na udržení, nyní má po 13 kolech bodů dvanáct. Z toho vidno, že letos navazuje na nepříliš povedenou sezonu a hlavním cílem tohoto klubu bude pravděpodobně opět boj o udržení. To dokládají i poslední tři zápasy kladenských, kteří postupně prohráli 1:4 na Spartě, 1:2 s Plzní a 0:4 ve Zlíně. Nutně by tak potřebovali začít bodovat, což chtějí už dnes.

„V průběhu reprezentační přestávky jsme dobili baterky, i když nám chyběli hráči jedenadvacítky, takže jsme nebyli kompletní. Ale zase jsme v přípravných zápasech vyzkoušeli hráče, kteří nedostávají tolik příležitostí, měli jsme na zkoušce i dva cizince. Bylo to takové testování,“ konstatoval kladenský trenér Jaroslav Šilhavý, který dnes považuje Baník za favorita. „Mají silné mužstvo a pro nás to bude velice těžké. Doma ale uděláme pro body maximum,“ řekl na rovinu kouč Středočechů, jemuž budou chybět zranění Kousal, Beneš a Kaciáň.

V bezesporu lepším postavení je nyní Baník Ostrava, jehož 23 bodů stačí na pátou příčku a teoretické vítězství o čtyři branky by ho srovnalo v tabulce s třetí Spartou, která včera klopýtla v Brně. Ani Baník však neměl před reprezentační přestávkou kdoví jakou formu. Po třech remízách prohrál 0:3 v Českých Budějovicích a pouhé vítězství s Brnem není jistě dokonalou záplatou. Tou se však dnes může stát úspěch na Kladně, které velmi připomíná České Budějovice, odkud si Ostravané odvezli, už zmiňovaný, debakl.

„Soupeř je podobný, ale výsledek musí být jiný. Je to pořád o tom, jestli se vystříháme chyb v defenzivě a hluchých míst ve hře. Můžu si jen přát, abychom navázali na to lepší, co jsme posledně předvedli proti Brnu. Kladno ale doma umí být velice nebezpečné v útoku,“ nechal se slyšet trenér Karel Večeřa, který bude kvůli kartám postrádat špílmachra Otepku. Zranění jsou Bolf, Tomašák a Tesařík, start Cigánka je nejistý.

Bookmakeři společnosti bwin věří, že Baník dnes uspěje, když na jeho vítězství vypsali kurs 2.15. Remízu experti této společnosti ocenili kursem 2.90 a na vítězství domácího Kladna si u světové jedničky můžete vsadit s kursem 3.30.

Reklama