Hlavní obsah

Češi a Slováci se poprali o milion

Praha

Pokerový turnaj jak z příběhů o Jamesi Bondovi se odehrál v Praze. Rozdali si to zde nejlepší borci z Česka a Slovenska - o rovný milion korun.

Foto: reprofoto

Vítěz si odnesl 400.000 korun

Článek

Ve středu 21. listopadu se ve večerních hodinách v Casinu Praha - Always Nuts Poker Clubu uskutečnil turnaj bwin Poker Challenge, česko-slovenské mistrovství 2007. O bank ve výši rovný milion korun se ve finále utkalo celkem 36 nejlepších hráčů z obou zemí. Polovina z nich měla možnost se kvalifikovat zadarmo na internetové pokerové herně sázkové kanceláře bwin.com v šesti  kvalifikačních kolech, první tři umístění z každého kola vyhráli po jednom lístku na finále.

Druhých 18 hráčů zajistilo Casino Praha, a to jak hraním živých kvalifikací, tak přímým prodejem lístků na finále v hodnotě 28.000 korun (direct buy in).

Milionovou sumu, tzv. prize pool, si mezi sebou rozdělilo 5 nejlepších hráčů, přičemž celkový vítěz bral 400 000 Kč. Stal se jím hráč s exotickým jménem Vagan Shakbazyan, který je českým občanem moldavského původu.

Tento turnaj měl, na rozdíl od např. nedávno zrušeného pokerového klání v Aši, povolení od Ministerstva financí.

„Poker je celosvětově na neuvěřitelném vzestupu, hraje ho čím dál více lidí a spousta z nich právě prostřednictvím internetových sázkových kanceláří a heren, jako je např. bwin.com. Internet navíc nezná hranice a vůbec nezáleží, zda Vaši soupeři právě sedí v Praze, Tokiu či Las Vegas,“ řekl Jindřich Rajchl, právní zástupce sázkové kanceláře bwin.com v ČR.

„Rádi bychom poker ukázali jako sport. Jako klání sportovců, karetní hru, kterou může hrát každý, koho baví karty a přemýšlení, protože to není zdaleka jen o štěstí,“ dodal Rajchl. „Dnes se navíc vlastně jednalo se i o souboj obou zemí, Česka a Slovenska. Máme v plánu turnaj opakovat i v příštím roce a vlastně každý rok a vytvořit tak dlouhodobou tradici.“

Více informací o pokeru, včetně pravidel nejrůznějších variant hry, návodů, jak na to, a  odborných výrazů používaných hráči naleznete na stránkách bwin.com.

Další informace též naleznete na stránkách www.alwaysnuts.cz.

Reklama