Hlavní obsah

Potvrdí Chelsea vítězství z Blackburnu?

Po velmi dobré sérii klopýtla londýnská Chelsea před týdnem a půl na Emirates stadium s Arsenalem, ale zpět na vítěznou vlnu se dostala hned v zápětí, když získala tři body v Blackburnu. O prodloužení se dnes pokusí doma proti Aston Ville, která s Blues dokázala v úvodu sezony dokonce vyhrát.

Článek

Po odchodu Josého Mourinha chvíli Chelsea trvalo než se dostala do své kůže, ale povedlo se a dobrými výsledky se probojovala na přední příčky Premier league. Souboje s elitou však Blues nevycházejí, což potvrdili v už zmiňovaném zápase s Arsenalem, ve kterém neproměnili velké množství brankových příležitostí a nakonec prohráli nejtěsnějším možným výsledkem.

Den před Štědrým večerem si však dali dárek v podobě výhry s Blackburnem a na Druhý svátek vánoční se mohou radovat znovu. V Anglii se totiž fotbalový kolotoč nezastaví ani na Vánoce a už dnes přivítá Chelsea Aston Villu. „Toto je jediná země na světě, kde se hraje i přes Vánoce. Pro mě je to však zajímavé,“ konstatoval Avram Grant, manažer Chelsea. Ten se dnes bude muset obejít hned bez několika opor; zranění jsou Petr Čech, John Terry, Ashley Cole a Didier Drogba.

I bez nich však touží Blues po vítězství, což ale nebude nic jednoduchého, jelikož Aston Villa na Londýňany umí zahrát. Loni totiž oba ligové vzájemné zápasy těchto mužstev skončili remízou, ten úvodní letošní dokonce Villans vyhráli 2:0. Tuto bezesporu úspěšnou sérii chtějí svěřenci trenéra Martina O'Neilla prodloužit i nyní. „Toužíme po dalším dobrém výsledku, ale v tomto období to bude těžké,“ konstatoval lodivod hostí.

„Chelsea je velmi dobrý tým a my musíme být silní, protože jsou schopni skórovat v každý moment,“ dodal ambiciózní O'Neill, jenž dnes pravděpodobně postaví od úvodní minuty Stiliyana Petrova, který už je zcela fit.

Papírovým favoritem utkání je jednoznačně domácí Chelsea, na kterou si můžete vsadit s kursem 1.35. Na remízu vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 4.30. Ten kdo věří v překvapení, může si vsadit na Aston Villu, jejíž výhra je oceněna kursem 7.90. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.