Hlavní obsah

Ztratí dnes Citizens první domácí body?

Nevídanou sérii mají na svém kontě fotbalisté Manchesteru City, kteří doma od úvodu sezony neztratili ani bod. O prolomení této skutečnosti se dnes pokusí Blackburn, který v podzimním vzájemném měření sil porazil City brankou McCarthyho.

Foto: REUTERS/Nigel Roddis

Pedersen (vlevo) z Blackburnu bojuje o míč s Richardsem z Manchester City.

Článek

Právě Rovers by mohli být Manchesteru City osudným, vždyť i loni na tento klub dokázali vyzrát; kromě vítězství v FA Cupu, vyhráli i oba ligové duely, na Městském stadionu v Manchesteru dokonce 3:0. I pohled do vzdálenější minulosti nevěstí pro famózní sérii domácích nic dobrého; na svém stadionu totiž Blackburn naposledy porazili v roce 1999. Namále měli svěřenci trenéra Sven-Gorana Erikssona už před týdnem a půl, kdy prohrávali o poločase s Boltonem, ale nakonec výsledek otočili a připsali si do statistik deváté domácí vítězství v řadě.

Už tak úspěšní nebyli Citizens v sobotu, když sice vedli na hřišti Aston Villy, ale nakonec si z Birminghamu odvezli pouze bod. „Máme před sebou velké zápasy s Blackburnem a Liverpoolem, na něž je důležité být připraven,“ konstatoval lodivod domácích, který dnes může konečně využít služeb Stephena Irelanda, jenž měl pykal tři zápasy za disciplinární trest. Otazníky ale visí nad starty Michaela Johnsona a Emile Mpenzy.

O pohárové příčky nebojuje pouze Manchester City, ale také Blackburn, který je však v tuto chvíli až desátým celkem Premier league a každý bod se mu tak jistě hodí. V poslední době jih navíc mnoho nezískal, když v prosinci vyhrál pouze s Newcastlem, West Hamu, Wiganu i Chelsea totiž podlehl. Hlad po úspěchu tak v tomto klubu jistě vzrostl, ale uspět se City nebude nic jednoduchého.

„Poslední zápasy nám nevyšly tak, jak by jsme si představovali. Víme co potřebujeme, aby jsme se vrátili na vítěznou vlnu. Potřebujeme dvakrát vyhrát, aby se to v nás usadilo,“ řekl trenér Blackburnu Mark Hughes, který se dnes bude muset obejít bez potrestaného tria Robbie Savage, Stephen Warnock a Keith Treacy. Trest naopak už vypršel Christopheru Sambovi.

Díky výhodě domácího prostředí jsou pasováni do role mírného favorita domácí, na které si můžete vsadit s kursem 1.95. Remíza je oceněna hodnotou 3.20 a na výhru Blackburnu nabízí společnost bwin kurs 3.65.

Reklama