Hlavní obsah

HV 71 je doma suverénní

Švédská Elitserien má dnes na programu kompletní 31. kolo. Po něm bude nepochybně v čele tabulky celek z Jonkopingu - HV71, i kdyby dnes utrpěl vůbec první letošní porážku na domácím ledě s šestým Djurgardenem.

Jan Hrdina v dresu Jönköpingu

Článek

HV 71, jehož dres obléká i královehradecký rodák Jan Hrdina, potvrzuje letos svou kvalitu a stejně jako v předchozích dvou ročnících půjde s největší pravděpodobností do play-off z výhodnější pozice. Kvalitní základní část se už stala u tohoto týmu zvykem, avšak v závěrečných bojích o titul skončil dvakrát po sobě v sedmém semifinálovém zápase. Ve sbírce titulů tak má stále dvě trofeje, tu poslední ze sezony 2003/04.

Letos by se mužstvo z Jonkopingu jistě nezlobilo, kdyby na konci sezony mohlo oslavit třetí mistrovskou trofej. K tomuto cíli ale vede ještě velmi dlouhá a trnitá cesta. Nejbližší překážkou je dnes Djurgarden, který by z pohledu na tabulku neměl být pro HV 71 až tak těžkým soupeřem a domácí by si mohli i s chutí zastřílet, což bezesporu umí. Dokázali to i v posledním vzájemném zápase, když v listopadu vyhráli na ledě soupeře vysoko 8:2 a dokonce hattrickem se zaskvěl nejlepší střelec ligy Fin Voutilainen.

Jsou tomu tři roky, kdy Djurgarden naposledy nakoukl do play-off, což je pro vůbec druhý nejúspěšnější celek švédské historie málo. Tenkrát ho vyřadila v semifinále Frolunda, která následně slavila zisk titulu. Loni i rok předtím pak tento klub ze švédské metropole skončil po základní části třetí od konce a o závěrečné boje tím pádem přišel. Letos jednoznačně myslí na elitní osmičku a zatím se zdá, že by na ni svěřenci trenéra Hanse Särkijärviho mohli dosáhnout.

V tuto chvíli je Djurgarden šestým nejlepším týmem tabulky, když deváté Brynas má o pět bodů méně. V hokeji však tento rozdíl nic neznamená, tím spíše, že sezona stále není u konce a ve hře je ještě velké množství bodů. Síla Järnkaminerna tkví především v týmovém pojetí hry, což dokazuje i kanadské bodování soutěže - mezi nejlepšími 25 je pouze jeden hráč Djurgardenu.

Velmi dobré výsledky staví dnes do role favorita domácí, na které si tak můžete vsadit s kursem 2.90. Remízu ocenili experti bwin kursem 2.90 a vítězství hostí kursem 2.90.

Reklama