Hlavní obsah

Spraví si Chelsea chuť s Newcastlem?

Pouze remízu 4:4 uhrála londýnská Chelsea ve středu doma s Aston Villou, čímž ztratila další body na čelo tabulky. S rokem 2007 se však chce rozloučit vítězstvím a Newcastle United to tak dnes na Stamford Bridge nebude mít jednoduché.

Článek

Zaváhání s mužstvem z Birminghamu není jediným prosincovým; Blues totiž prohráli i v derby s Arsenalem, na něž v tuto chvíli ztrácí už šest bodů, na vedoucí Manchester dokonce sedm. Zmiňované zápasy mají ještě něco společného - v obou chyboval „bezchybný“ brankář Petr Čech, který tak na Ostrovech momentálně prožívá možná své nejhorší období vůbec.

„Petr Čech je velký brankář. Nyní sice není v nejlepší psychické pohodě, ale každý brankář má své špatné dny. My nejsme šťastní a on také ne. Ale zůstává pro mě nejlepším brankářem světa, je to velmi dobrý člověk a mentálně velmi silný,“ řekl k brankářské jedničce Chelsea manažer Avram Grant, který se dnes bude muset obejít bez klíčového středopolaře Franka Lamparda. Hrát nebudou ani vykartovaní Ricardo Carvalho a Ashley Cole. Zranění jsou navíc John Terry, Carlo Cudicini, Didier Drogba, Florent Malouda a Claude Makelele.

Newcastle má letos zálusk na příčku zajišťující v příští sezoně evropské poháry, ale prozatím mu to moc nevychází. V tuto chvíli je totiž až 11. celkem tabulky, když na sedmou příčku ztrácí pět bodů, což není zrovna málo, na druhou stranu se jedná o stále hratelný rozdíl. Během Vánoc se však Strakám nevede zrovna nejlépe, jelikož doma pouze remizovaly s Derby County a ve středu prohrály ve Wiganu.

V nejbližších duelech se navíc budou United muset obejít bez hříšníka Joeyho Bartona, který byl zatčen za napadení. Defenzívu Chelsea by naopak měl už potrápit uzdravený Michael Owen, jehož start v základní jedenáctce však není stoprocentně jistý. Objevit by se v ní mohlo i duo Claudio Cacapa - Nicky Butt.

V roli jasného favorita vstoupí do zápasu domácí. Na vítězství svěřenců Avrama Granta vypsali bookmakeři společnosti bwin kurs 1.35. Myslíte si, že Newcastle neodjede ze Stamford Bridge s prázdnou, pak si na to vsaďte - kurs na jeho neprohru je 2.83. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama