Hlavní obsah

Kladiváři se postaví Manchesteru

Manchester United se ve středu dostal na čelo Premier league a poprvé v sezoně si tak může říct, že má titul ve svých rukách. Do konce soutěže však zbývá ještě dlouhá doba, první překážou dnes bude Rudým ďáblům West Ham.

Článek

Na Arsenal mají United náskok pouhého jednoho bodu a už po dnešním kole může být vše jinak. Manchester je však ve velmi dobré formě, když v prosinci neztratil ještě ani bod. Nejlépe svěřencům trenéra Sira Alexe Fergusona vyšel poslední duel v Sunderlandu, kde se na výsledku 4:0 gólově podíleli i největší současní tahouni mužstva Wayne Rooney a Cristiano Ronaldo.

„Rooney vstřelil proti Sunderlandu gól po šesti zápasech, ale jeho branky přicházejí ve vlnách,“ očekává Ferguson další góly svého kanonýra v brzké budoucnosti. Rooney dnes bude pro obranu Kladivářů bezesporu velkou hrozbou stejně jako Carlos Tevez, který může nastoupit i přes to, že do Manchesteru přestoupil právě z West Hamu. Na hřišti se naopak neobjeví stále zraněný brankář Edwin van der Sar, zpět je Owen Hargreaves.

West Ham dnes bude mít sice výhodu domácího prostředí, ale to je tak vše, co hovoří v jeho prospěch. Na své poměry si však letos nevede špatně, jelikož je v tuto chvíli desátým celkem tabulky a rozhodně tak stále může pomýšlet na příčky zajišťující v příští sezoně účast v evropských pohárech.

K tomuto cíli ale potřebuje získat ještě velké množství bodů, část z nich může dnes vybojovat s Manchesterem, na který má skvostné vzpomínky z minulé sezony; Kladiváři totiž vyhráli s Rudými ďábly doma i venku. „Tlak je na Manchester, oni musí vyhrát. My však můžeme zopakovat loňské výsledky a porazit je,“ konstatoval lodivod domácích Alan Cubishley. Pikantní příchuť bude mít souboj s Manchesterem pro Antona Ferdinanda, který se vrací do zápasového tempa po dvou měsících a hned proti svému bratrovi Riovi. Fit je už i střelec Carlton Cole, zatímco Julien Faubert, Matthew Etherington a Lee Bowyer stále zůstávají mimo hru.

Manchester United je sice v Upton Parku hostem, ale i tak je považována za favorita s kursem 1.45. Remízu si můžete u společnosti bwin vsadit za kurs 3.85 a vítězství domácích s kursem 6.50.

Reklama