Hlavní obsah

Poradí si Hull s posledním Colchesterem?

Eurotip.cz

V 24členné druhé nejvyšší anglické soutěži se pomalu schyluje k závěrečným bojům. V pořadí již 39. ligovém utkání vyzve poslední Colchester United ambiciózní Hull City, kterému aktuálně patří pátá příčka v ligové tabulce a pravděpodobně ho tak čekají závěrečné boje v play-off.

Foto: reprofoto

Fotbal (ilustrační foto)

Článek

Colchester ztrácí na příčky zaručující setrvání v Championship již 8 bodů a pravděpodobně ho tak nemine sestup do třetí ligy. Domácí od poloviny února postupně prohráli 5 utkání v řade a svou nelichotivou sérii porážek ukončili až tuto sobotu, když alespoň remizovali 1:1 s Cardiffem.

V dresu The U´s si i díky rozsáhlé marodce mohli odbýt premiéry dva mladíci – debut v 17letech zažil krajní záložník Medy Elito, kterého v závěru vystřídal 19letý Anthony Wordsworth. Dobré vystoupení naposled předvedl obránce Matt Heath, který přišel na hostování z Leedsu.

Trenér Williams se musí stále potýkat s rozsáhlou marodkou, na které se nacházejí Chris Coyne (kolenní šlachy), Teddy Sheringham (chodidlo), Kevin Watson (ltýko), Pat Baldwin (koleno), Jamie Guy (pata), Mark Cousins (zánět apendixu), Aidan Davison, Mark Yeates (oba rameno) a nezahraje si ani krajní záložník Kevin McLeod.

Hosté se nacházejí v naprosto rozdílném rozpoložení a s trochou štěstí by mohli v příští sezoně nakouknout i do elitní Premier league. V úvodu března si celek Hullu poradil s momentálně desátým Burnley 2:0 a stejným poměrem s předposledním Scunthorpe. Následně přišla porážka na 0:1 na půdě Cardiffu, ale náladu si svěřenci kouče Browna zvedli již tuto sobotu, když rozstříleli Southampton 5:0.

Mužstvo City trápí pouze dva poslední neúspěchy na stadionech soupeřů a dnes jsou odhodláni vyhrát. V základní sestavě se počítá s Henrikem Pedersenem, který momentálně prožívá slušnou střeleckou formu. „Je důležité, že branky střílí také záložníci a na forvardy není takový tlak. Musíme zůstat na zemi a nikoho nepodcenit. Již mnohokrát v sezoně se ukázalo, že postavení v tabulce nehraje velkou roli,“ dodává zkušený 32letý středopolař.

Po karetních trestech jsou opět k dispozici útočník Caleb Folan a záložník Jay-Jay Okocha. Otázkou však zůstává, zda bude kouč chtít měnit vítěznou sestavu. Na marodce Tygrů zůstávají útočník Craig Fagan, obránce Wayne Brown a záložník Nick Barmby.

Na vítězství domácího Colchesteru vypsala sázková kancelář bwin kurs 2.90. Na výhru hostujícího Hull City si můžete vsadit v příjemném kursu 2.30 a na remízu je kurs 3.05.

Reklama