Hlavní obsah

Řím uvidí tradiční derby: AS - Lazio

Vložené kompletní 29. kolo Série A nabídne pikantní zápas, v němž poměří síly dva nejslavnější římské kluby. Jako domácí budou vedeni hráči Lazia, i když na tamějším olympijském stadionu jsou doma oba kluby.

Článek

Římské AS vstoupilo do letošní sezony s vidinou těch nejvyšších cílů a nutno uznat, že mu to vychází. Giallorossi postoupili v Lize mistrů do čtvrtfinále, i když měli v úvodních jarních bojích za soupeře Real Madrid. Stejně dobře si vedou v domácím poháru a ani v lize neztrácejí stále naději na titul. V poslední době totiž svěřenci trenéra Luciana Spalettiho výrazně stáhli náskok vedoucího Interu a můžou tak stále myslet na takzvané scudetto.

„Kdybych si mohl vybrat, tak bych radši chtěl vyhrát Ligu mistrů. Nicméně, pokud bychom získali scudetto, určitě bych se nezlobil,“ konstatovala ikona Římanů Francesco Totti, který si myslí, že by se vítězstvím v Lize mistrů konečně přiblížil vysněnému Zlatému míči. Nyní se však stejně jako jeho spoluhráči soustředí na ligovou soutěž, konkrétně derby s Laziem. „Můj tým pracuje velmi dobře a momentálně jsme v té nejlepší kondici, ve které můžeme do derby jít,“ myslí si trenér Spaletti, který má pro dnešní duel k dispozici kompletní kádr.

Lazio Řím nevstoupí do dnešního derby v tak dobré pohodě jako soupeř. Loni se sice dokázalo po nějaké té době vzchopit, díky čemuž si zajistilo i účast v Lize mistrů, ale letos to bleděmodrým moc neklape. Z milionářské soutěže vypadli už na podzim, když navíc skončili až na čtvrté příčce. Jednou ze světlých výjimek týmu je brankář Alexander Doni, který podával už na podzim velmi dobré výkony a na začátku března výrazně podržel svůj tým v zápase s AC Milán.

„Uděláme, co bude v našich silách, abychom ten zápas vyhráli. Náš úspěch bude dar pro fanoušky. Derby je velmi důležitý zápas. Nejdůležitější v sezóně, kde jediné, co nás zajímá, je vítězství,“ konstatoval brankář Lazia, který dnes mezi třemi tyčemi nebude chybět. Po výhře s Livornem Biancocelesti o víkendu remizovali v Udine, což se dá považovat za dobrý výsledek. Trenér domácích Delio Rossi doufá v uzdravení obránce Stefana Radu, kterého případně zastoupí Aleksandar Kolarov. Na listině zraněných stále zůstávají kapitán Luciano Zauri, Simone Del Nero, Fabio Firmani a Mobido Diakité.

O derby se říká, že nemá nikdy favorita, ale to dnes podle bookmakerů společnosti bwin neplatí. Na vítězství AS Řím si totiž vsadíte s kursem 2.00 rovné. Na remízu vypsala společnost bwin kurs 3.05 a na výhru Lazia 3.65.

Reklama